Ara llegint
Passejant pel Camí del Correu en família

Passejant pel Camí del Correu en família

El Camí del  Correu és una excursió clàssica a Mallorca per a la seva  facilitat i al seu espectacular recorregut en ple cor de la Serra de Tramuntana, una ruta que ens durà tira a tira des del poble d’Esporles fins a Banyalbufar. El camí està datat de 1401 i unia els dos pobles. El Consell de Mallorca el va restaurar l’any 1999. Forma part de la ruta de camins de Pedra en Sec i té la categoria de Gran Recorregut (GR).

Aquesta és una excursió molt fàcil, però també és llarga per fer amb infants més petits, al voltant de dues hores i mitja només d’anada. La idea és iniciar l’excursió o bé a Esporles o bé aparcar a la Granja d’Esporles, per després tornar en bus de línia des de Banyalbufar. D’aquesta forma gaudim d’una excursió fantàstica sense dificultat del retorn.

Una part escalonada de l’excursió. (Foto: Turisme Petit)

El camí està perfectament senyalitzat des d’Esporles, el lloc que recomanem per a començar l’excursió. A l’Església parroquial de Sant Pere, a la part esquerra, veurem el camí d’inici. La primera part és la més empinada, però no tot el camí és així. En començar veurem el primer indicador que ens informa que estem a dues hores i trenta minuts de la nostra destinació.

La primera part, deixant la parròquia a la nostra esquena i malgrat la dificultat, és molt agradable a la vista. La vegetació és abundant i vistosa. En acabar la pujada, arribem a un traçat del camí pla on, transcorreguts uns metres, realitzarem un descens que ens durà  fins a un punt de la carretera, passat el poble d’Esporles. Allà hem de creuar a l’altre costat amb precaució, i seguir el trajecte per la dreta. Més endavant, passada la Granja d’Esporles, haurem de tornar a creuar de nou per reprendre el camí que ens acompanyarà cap a Banyalbufar, i a partir d’aquí ja no tocarem carretera fins a arribar al poble.

Els indicadors GR221 del Camí del Correu. (Foto: Turisme Petit)

Tot el camí està perfectament delimitat i anirem alternant trams amb sol i ombra; per això és recomanable fer-la a la primavera, tardor o hivern i no és recomanable per a l’estiu, si anem amb infants. Entre olivars, alzinars i pinars,  travessarem dues de les possessions més destacades de la zona: Ses Mosqueres i més endavant Son Valentí.

A mesura que ens acostem a Banyalbufar anem veient la particular orografia del terreny tan característica, amb parets de pedra en sec que tallen el vessant i marquen les diferents zones de cultiu. A més, veiem el mar com a teló de fons. El camí de pedra que ens ha acompanyat durant gairebé tota la ruta es converteix en una pista asfaltada que ens durà directament al cor del poble.

Un desviament de la carretera indicat pels GR. (Foto: Turisme Petit)

Una vegada allà es pot menjar en algun dels seus restaurants o, si queden forces,  es pot baixar fins a la platja i menjar pa a butxaca per després retornar al lloc de sortida.

Cerca les millors excursions per fer en família a www.turismepetit.com i de passada coneixeràs la nostra illa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt