Ara llegint
Per què hem de consumir peix blau

Per què hem de consumir peix blau

El peix blau és un grup divers de peixos marins que es caracteritza per la seva carn rica en greixos i pel seu color blavós (color resultat d’una dieta rica en crustacis i altres mariscs que contenen pigments com l’astaxantina, que es dipositen en la carn dels peixos). Entre els peixos blaus, s’inclouen espècies com la tonyina, el salmó, la sardina, l’emperador i el verat entre d’altres. Aquests peixos són coneguts per la seva importància nutricional i culinària, ja que ofereixen un sabor intens i una textura sucosa.

Una altra de les característiques més rellevants dels peixos blaus és el seu contingut elevat en greixos saludables, com els àcids grassos omega-3. Aquests àcids són coneguts per tenir efectes beneficiosos per a la salut, perquè poden ajudar a reduir el risc de malalties cardiovasculars, millorar la funció cerebral i reduir la inflamació.

Però menjar peix blau és important també per altres raons saludables, com:

La salut ocular: L’omega-3 ajuda a evitar la degeneració macular i la síndrome d’ull sec.

El desenvolupament fetal: Les dones embarassades poden beneficiar-se si el consumeixen, ajudant al desenvolupament saludable del cervell i els ulls del nadó.

La diversitat nutricional: El peix blau també proporciona una gran varietat de nutrients com proteïnes de qualitat, vitamines (com la vitamina D i les del grup B) i minerals (calci, ferro i zinc).

La reducció del risc de depressió: Hi ha indicis que el consum de peix blau pot ajudar a reduir el risc de depressió i altres trastorns de l’estat d’ànim, ja que l’omega-3 pot tenir efectes positius sobre la salut mental.

La reducció del risc de càncer: Algunes investigacions suggereixen que el consum regular de peix blau pot estar relacionat amb una menor incidència de certes formes de càncer, com el càncer de còlon i el de mama.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt