Ara llegint
Armengol demana aturar la vida social a les 20 hores a Mallorca per trobar-se en “risc extrem”

Armengol demana aturar la vida social a les 20 hores a Mallorca per trobar-se en “risc extrem”

Concidint amb la jornada que s’estrena la vacuna contra la covid-19, la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha anunciat avui migdia noves mesures davant l’augment de la incidència del coronavirus especialment a Mallorca. Per això els bars hauran de tancar a les 18 hores a partir de dimarts i durant els propers quinze dies, el comarç a les 20 hores i es prorroguen les mesures ja vigents de fa dues setmanes.

La presidenta ha recordat que aquesta illa es troba en situació de risc extrem i que des del mes de novembre es van prenent mesures de cada vegada més restrictives. Es troba amb 507 casos de covid per 100.000 habitants a 14 dies vista.

Per això el dia 31 de desembre i dia 1 de gener es manté el toc de queda a les 22 hores del vespre i el màxim de 6 persones en les trobades festives, com a molt de dos nuclis familiars diferents, ben igual que durant la festa de Nadal.

A més, ordenarà durant els propers 15 dies que les terrasses de bars, restaurants i cafeteries tanquin tots els dies de la setmana a les 18 hores i que el sector comercial (comerç i grans superfícies, excepte el relacionat a bens essencials i benzineres) haurà de tancar a les 20 hores.

Armengol ha demanat a la població que tothom ja vagi cap a ca seva a les 20 hores a fi d’aturar la vida social i evitar aglomeracions i concentracions de gent, tot al·legant que “estam davant una situació de risc extrem a Mallorca”. Per això ha convidat la població a ser molt curós amb el compliment de les mesures que s’afegeixen a les ja existents.

A Mallorca, a més, demà el Consell de Govern ordenarà la reducció de l’aforament dels aparcaments de les grans superfícies de més de 700 metres quadrats al 50%. Tampoc no podran obrir els festius ni els caps de setmana, excepte els que es dediquen a alimentació, i es recomana que les compres es facin individualment o en grups molt reduïts i sempre de la mateixa bambolla.

Aquestes mesures han estat anunciades després de la reunió celebrada entre la presidenta Armengol, la consellera de Salut, els presidents dels consells insulars, els batle de Palma i els president de la FELIB.

Durant la reunió s’han duit a revisió nivells d’estat d’alerta de totes les illes.

A Menorca, amb 132 casos per cada 100.000 habitants durant els 14 darrers dies, es registra una lenta davallada de la incidència de la covid i comença a tenir indicadors de passar a nivell 2, tot i que encara és prest i convé consolidar aquesta evolució durant alguns dies més, segons ha explicat la presidenta.

Eivissa havia millorat però s’ha detectat des de l’inici de les festes un lleu increment i compta amb 144 casos per 100.000 habitants a 14 dies.

Formentera passarà de nivell 2 a 3 en haver registrat 586 casos per 100.000 habitants a 14 dies. Els casos han continuat augmentant i no són brots concrets, sinó més generalitzats. L’afectació més important és passar a 6 el nombre màxim de persones que es poden reunir, tant a l’exterior com a l’interior.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt