Ara llegint
Demà arranca la vacunació dels professionals de primera línia de la sanitat balear

Demà arranca la vacunació dels professionals de primera línia de la sanitat balear

La Conselleria de Salut i Consum ha anunciat que demà començarà la vacunació contra la covid-19 de 7.337 professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a l’anomenada primera línia covid. Es tracta de professionals de la xarxa pública i privada de les Illes Balears que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin a aquesta primera fase de vacunació de professionals 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats als seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punt de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer amb la vacunació de residències), segons ha explicat la consellera de Salud, Patricia Gómez, en roda de premsa, el que permetrà augmentar el ritme de la vacunació. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes.

Una vegada acabi la vacunació de primera dosi del col·lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament aquest col·lectiu comprendrà la vacunació de 30.000 persones.

Paral·lelament els equips de vacunació d’atenció primària continuaran vacunant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vacunades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències de Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.

Les xifres

Fins ara, el Servei de Salut ha rebut un total de 12.850 vacunes de la companyia Pfizer. Demà s’espera afegir-ne 5.850 més del tercer enviament. A finals de setmana s’espera un primer enviament de 600 dosi de vacunes de la companyia Moderna.

A hores d’ara ha acabat la vacunació de la primera dosi a les residències de gent gran a les tres illes i ha començat la vacunació de les residències de discapacitats. En total ja s’han posades 5.123 vacunes a les Illes Balears (3.806 a Mallorca, 741 a Menorca i 628 a Eivissa).

Des del Govern Balear han destacat que cada persona vacunada reb un justificant de vacunació en el qual constarà la dosi, data, lot i data de la 2a dosi, així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

El Servei de Salut va formar un total de 150 professionals d’atenció primària i del Servei de Prevenció i Riscs Laborals del Servei de Salut per dur a terme la vacunació a totes les illes. En total, dins el primer trimestre de l’any s’espera vacunar 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosi per persona amb un període de diferència de tres setmanes.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt