Ara llegint
El Govern autoritza obrir 30 noves farmàcies a 12 municipis de l’arxipèlag

El Govern autoritza obrir 30 noves farmàcies a 12 municipis de l’arxipèlag

El Govern autoritza obrir 30 noves farmàcies a 12 municipis de l'arxipèlag

La Conselleria de Salut i Consum ha adjudicat avui 30 oficines de farmàcia corresponents al concurs que es va convocar l’any 2015. L’adjudicació s’ha fet després de valorar els mèrits dels 70 participants admesos i el seguint el procediment establert en la llei d’Ordenació Farmacèutic de les Illes Balears. En total, són 17 farmàcies a Eivissa; 12 a Mallorca i 1 a Menorca.

A Mallorca s’han adjudicat, 1 farmàcia a Alcúdia, 1 a Esporles, 2 a Inca, 1 a Llucmajor, 2 a Manacor, 4 a Marratxí i 1 a Porreres.

A Menorca, 1 a Es Castell.

A l’Illa d’Eivissa s’han adjudicat 3 a Eivissa, 4 a Sant Antoni de Portmany, 5 a Santa Eulària des Riu i 5 a Sant Josep de sa Talaia.

L’objectiu d’aquest concurs, és garantir l’accés de la població als medicaments amb facilitat, igualtat i equitat. I, d’acord amb la normativa, hi ha d’haver una farmàcia per cada 2.800 persones, incloent-hi la població general i la població estacional. Aquest càlcul es fa municipi per municipi.

Actualment hi ha 442 oficines de farmàcia obertes al públic.

El concurs ha conclòs després d’haver-se resolt els recursos que es varen posar davant l’administració i davant la justícia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt