Ara llegint
El Govern Balear tanca bars, restaurants i grans superfícies i demana mínima activitat social durant els propers 15 dies

El Govern Balear tanca bars, restaurants i grans superfícies i demana mínima activitat social durant els propers 15 dies

El Govern Balear ordenarà a partir de dimarts el tancament durant dues setmanes de bars, restaurants, grans superfícies i gimnasos per evitar l’auge de la covid-19, que després de les festes de Nadal ha arribat a un índex de 574 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies i de 287 a 7 dies.

La mesura afectarà l’illa de Mallorca i entrarà en vigor el proper dimarts, després que dilluns ho aprovi el Consell de Mallorca. La situació a Formentera i a Menorca és millor i no es decreten mesures extraordinàries. A Mallorca la incidència és de 608 casos per cada 100.000 habitants durant els darrers 14 dies i de 293 durant els últims 7 dies. Avui s’han notificat 707 casos nous, el nombre més elevat de tota la pandèmia. 

La situació hospitalària és de gravetat amb 339 persones hospitalitzades i 104 malalts a l’UCI, segons s’ha explicat des del Govern Balear, i es tem un augment al llarg dels propers dies motivat per la celebració de les festes. El Govern ha anunciat que, malgrat encara tenir la sanitat pública per acollir més malalts, es començaran a derivar malalts a clíniques privades.

El Govern Balear ha reconegut que el sistema sanitari està “molt carregat”, que la situació és de “risc extrem” i que es necessita prudència, responsabilitat i solidaritat. “No hi ha espai per a celebracions populars ni festes”, ha explicat la consellera de Salut, Patricia Gómez. Ha detallat, a més, que les UCI es troben ocupades al 58% i que nombroses operacions quirúrgiques han estat postposades.

La consellera de Presidència, Pilar Costa, ha anunciat, per tant, el “tancament activitats que puguin generar aglomeracions i la relaxació per part de la ciutadania”.

La mesura anunciada avui consisteix en el tancament total de la restauració (bars i restaurants), si bé es permetrà el servei a domicili i la recollida de menjar. També es tancaran les grans superfícies (de més de 700 metres quadrats), excepte supermercats o aquells destinats als productes essencials. El petit comerç continuarà tancant a les 20 hores de l’horabaixa i amb un 30% de l’aforament al seu interior. Es suspèn tmabé l’activitat a gimnasos i SPA i no es permetrà públic als esdeveniments esportius.

La resta de mesures del nivell 4 a Mallorca que es troben en vigor es mantenen, així com les complementàries.

“El que volem, com a mínim durant els propers 15 dies, és que la població mantengui una activitat mínima i essencial, per preservar l’ensenyament, l’activitat laboral, la salut dels majors. Són mesures extraordinaries davant una situació extrema”, ha conclòs Pilar Costa.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt