Ara llegint
El Govern Balear vacuna en un dia el 20% dels sanitaris de primera línia covid

El Govern Balear vacuna en un dia el 20% dels sanitaris de primera línia covid

El Govern Balear respon a les crítiques per la lentitud en el procés de vacunació i per ser la comunitat autònoma que fins ara ha rebut menys dosis de la vacuna Pzifer. I ho fa mitjançant un comunicat en el que destaca que durant la jornada d’ahir un total de 1.476 professionals de la primera línia covid varen ser vacunats.

Concretament 1.476 professionals varen rebre la primera injecció: 1.058 a Mallorca, 239 a Menorca i 179 a Eivissa i Formentera. Aquestes xifres representen el 20% dels 7.337 que han de rebre la vacuna en aquesta nova fase. Són professionals que fan feina als serveis d’urgències, radiologia, pneumologia, microbiologia, medicina interna, UCI, laboratoris i transport urgent.

En total està previst que participin a aquesta primera fase de vacunació de sanitaris 6.325 professionals de la sanitat pública i 1.012 de la sanitat privada. Els professionals de la sanitat pública seran vacunats en els seus centres sanitaris, mentre que els de la sanitat privada ho seran a la COVID Exprés de Son Dureta (Mallorca). Per als de Menorca, s’han habilitat dos punts de vacunació: l’Hospital Mateu Orfila (Maó) i el Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella).

Aquesta fase de vacunació no reservarà la segona dosi (com sí que es va fer amb la vacunació de residències), el que permetrà augmentar el ritme de l’administració de la vacuna. Està previst que els 7.337 professionals estiguin vacunats en aproximadament dues setmanes. Una vegada acabi l’administració de la primera dosi del col·lectiu de professionals de major risc, els seguirà la resta de professionals. Aproximadament, seran 30.000 persones les que seran cridades a ser vacunades.

Un balanç

Fins ahir a les Illes Balears s’havien administrat un total de 8.420 primeres dosis: 6.381 persones a Mallorca; 974 a Menorca i 1.065 a Eivissa i Formentera. D’aquestes persones, 6.944 són del col·lectiu de gent gran i treballadors de residències (3.900 usuaris i 3.044 treballadors).

Paral·lelament, els equips de vacunació d’atenció primària continuaran vacunant els usuaris i professionals de residències de persones amb discapacitat i a aquelles residències que per mor d’un brot no han pogut ser vaccinades. Hi ha aproximadament 1.600 professionals i usuaris de residències de persones amb discapacitat. En total hi ha 19 residències a Mallorca; 8 a Menorca i 3 a Eivissa.

Avui, les Illes Balears han rebut el tercer enviament de 5.850 dosis de Pfizer, de les quals 975 són per a Eivissa i 975 per Menorca. Així, en total, les Illes Balears han rebut 18.690 dosis del vaccí de Pfizer i 600 del de Moderna.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt