Ara llegint
El Govern endureix les condicions per entrar a les Illes Balears des d’altres comunitats

El Govern endureix les condicions per entrar a les Illes Balears des d’altres comunitats

Les Illes Balears exigiran, a partir de dijous dia 4 de març, proves negatives de coronavirus als viatgers que arribin de comunitats autònomes que registrin una incidència a 14 dies superior als 100 casos per 100.000 habitants per evitar la possible entrada de positius des de regions amb més incidència que l’arxipèlag.

Per dur-ho a terme, es farà una modificació del Decret 21/2020, de 14 de desembre, de la Presidenta de les Illes Balears, de tal manera que s’endureixen les condicions per accedir a la comunitat per evitar l’entrada de casos des de regions amb més incidència que aquí.

Ara per ara aquestes comunitats són Aragó, Principat d’Astúries, Cantàbria, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Catalunya, Comunitat Valenciana, Galícia, Comunitat de Madrid, Regió de Múrcia, Comunitat Foral de Navarra, La Rioja, País Basc, Ceuta i Melilla.

Tan sols no hauran de presentar la prova els que arribin a les Illes Balears des d’Extremadura, Canàries i Andalusia.

Fins ara, es demanava la prova als passatgers, tant per via aèria com marítima, de les regions amb una IA14 superior als 150 casos.

La modificació ha estat acordada atesa la millora de la situació a les Illes Balears (ara amb una IA14 al voltant de 80 casos per cada 100.000 habitants) així com a la resta de comunitats autònomes i ciutats autònomes de l’Estat.

Així, per tant, a partir dijous els passatgers que arribin des de les esmentades comunitats o ciutats autònomes hauran de presentar una prova PCR negativa, feta en origen 72 hores abans de viatjar, o fer-se una d’antígens a la seva arribada a les Illes Balears (sempre i quan la motivació del seu viatge respongui a una de les causes previstes com a justificades).

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt