Ara llegint
El Govern intervé la residència Vuit Vents d’Aspace i altres tres d’Inca, Pollença i Sant Lluís

El Govern intervé la residència Vuit Vents d’Aspace i altres tres d’Inca, Pollença i Sant Lluís

La Conselleria de Salut i Consum ha ordenat avui la intervenció de les residències per a gent gran Sèniors Inca, Sèniors Pollença i Sant Lluís, i la residència per a persones amb discapacitat Vuit Vents (Aspace) després que s’hi hagin detectat diversos brots que afecten 26 usuaris i 15 treballadors, i que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet als centres s’hagi constatat que les mesures que han adoptat han estat insuficients per frenar la propagació de la pandèmia de la covid.

Sèniors Pollença té 110 usuaris i el brot afecta 14 usuaris i 4 treballadors. Tres dels usuaris són a l’hospital. La resta seran valorats. El brot es va detectar dia 5 de desembre, amb dos usuaris positius, i es va programar el cribratge dels contactes.

Sèniors Inca té 104 usuaris, i aquest és el segon brot que s’hi registra. Afecta 4 usuaris, tots ells a l’hospital, i 7 treballadors. El brot es va detectar el 27 de novembre, quan una treballadora va resultar ser positiu. Com a conseqüència dels cribratges posteriors, es varen detectar els altres positius.

La residència Sant Lluís de Menorca té 23 residents. S’hi han detectat 2 usuaris positius, que actualment estan hospitalitzats, i 1 treballador contagiat. El brot es va detectar dia 6 i el dia 7 es va dur a terme el cribratge de la resta de residents.

La residència Vuit Vents, d’Aspace, on hi viuen 21 persones amb paràlisi cerebral i discapacitats similars, va registrar un positiu d’una treballadora el 6 de desembre. El mateix dia es va cribrar el centre i es varen constatar 6 usuaris positius i 3 professionals.

Així mateix, la Conselleria de Salut i Consum ha dictat una resolució per intervenir, durant 20 dies, el control de la gestió sanitària assistencial en relació amb tots els processos relacionats amb la covid-19 dels centres de serveis socials de caràcter residencial i ha designat una coordinadora sanitària per controlar, coordinar i dirigir l’activitat assistencial sanitària del centre, com també de l’equip de personal de la residència i, si s’escau, el que hi assigni el Servei de Salut de les Illes Balears.

A partir d’ara, el personal, l’equip directiu i la titularitat d’aquests centres, així com els mateixos residents, es regiran per les instruccions, ordres i disposicions de la coordinadora en els processos relacionats amb la covid-19, segons una nota feta pública per la Conselleria de Salut.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt