Ara llegint
El Govern manté l’objectiu de vacunar ancians i sanitaris de les residències en dues setmanes

El Govern manté l’objectiu de vacunar ancians i sanitaris de les residències en dues setmanes

Un total de 3.859 persones han rebut ja a les Illes Balears la primera dosi de la vacuna de la covid-19, 2.205 usuaris de residències d’ancians i 1.654 treballadors. Això vol dir que s’han administrat el 56’5% de les 6.990 vacunes que s’havien rebut fins al dia d’ahir.

Eivissa va patir problemes de distribució del vaccí i no va ser fins ahir que es varen poder inocular les primeres vacunes: ahir es va dur a terme la vacunació a la residència d’ancians Sa Serra i avui continuarà a la residència Can Blai.

Des del Govern Balear han explicat que “la vacunació a les Illes Balears avança a bon ritme i que es compliran les previsions de completar durant les dues primeres setmanes aquesta primera fase, és a dir, la primera dosi a usuaris i sanitaris de les residències d’ancians de totes les illes. A les residències d’ancians els seguiran les residències de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris —públics i privats—, tal com estableix l’estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat”.

60.000 en un trimestre

Es preveu que durant el primer trimestre d’enguany siguin vacunades 60.000 persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosis de la vacuna a cada persona en un període de temps de tres setmanes.

De fet, ahir a la nit varen arribar al territori insular 4.875 noves vacunes, que es sumen a les 6.990 de la setmana passada i que es continuaran distribuint durant els propers dies.

Ports i Aeroports

D’altra banda, el Govern Balear ha fet balanç del dispositiu a Ports i Aeroports des del començament dels controls de possibles positius de covid. En aquest temps s’han fet 22.259 proves d’antígens, 52 de les quals han resultat ser positives. També s’han resolt 16.742 PCR en orígen i 2.229 proves fetes en covid express. Això dona un resultat de prop de 50.000 passatgers que han passat pel control: 30.115 a Mallorca, 7.219 a Menorca, 11.477 a Eivissa i 620 a Formentera.

Pel que fa a l’evolució de la pandèmia a les Illes Balears, el Govern ha comunicat quatre noves defuncions, amb la qual cosa la llista s’eleva a 481 d’ençà de l’inici del recompte. Avui han entrat 7 persones més a l’UCI, que ja supera el centenar de malalts i es situa en els 102; mentre que 15 persones s’han sumat als ingressos a planta, amb la qual cosa ja n’hi ha 352.

Intervenció de Domus Vi

Per últim, la Conselleria de Salut i Consum ha comunicat que ha ordenat la intervenció de la residència DomusVi Costa d’en Blanes després que s’hi hagi detectat un brot que a hores d’ara afecta 55 usuaris i 14 treballadors, i que en les visites successives que l’equip del Servei de Salut ha fet al centre s’hagi constatat que les mesures que ha adoptat han estat insuficients per frenar la propagació de la covid-19.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt