Ara llegint
El lloguer vacacional es blinda per evitar ser un focus de contagi

El lloguer vacacional es blinda per evitar ser un focus de contagi

El sector del lloguer turístic és un dels que més aviat pot pegar l’embranzida i recuperar-se de la crisi econòmica derivada de l’aplicació de les normes per evitar la propagació de la covid. Emperò autoritats i propietaris dels habitatges de lloguer estan d’acord en el fet que aquests establiments han de garantir la seguretat sanitària als seus inquilins i, per fer-ho possible, han mantingut una trobada en la qual s’ha parlat, per exemple, de la necessitat de no juntar més de dos nuclis familiars en una sola casa.

El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, i la consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, han mantingut una reunió amb la gerent de l’Associació d’Habitatges de Lloguer Turístic de les Illes Balears (Habtur), Maria Gibert, en la qual totes dues parts han acordat col·laborar conjuntament en la identificació de clients per a vetllar pel compliment de les normes anti-Covid dictades pel Govern Balear en el lloguer vacacional.

El Govern va decretar fa una setmana el nivell de risc extrem 4, d’una escala de 0 a 4, per a l’illa de Mallorca durant les dues pròximes setmanes, el que implica l’adopció de tota una sèrie de mesures de protecció específiques, com que les reunions familiars i socials no puguin superar les sis persones de dues unitats familiars com a màxim, tant a l’interior de les cases com en l’exterior, tal com ha detallat Castro durant la trobada.

En aquesta línia, tant Negueruela com Castro han insistit en la necessitat que el sector del lloguer vacacional compleixi amb aquestes mesures igual que succeeix amb les cases particulars, amb l’objectiu de frenar l’expansió de la malaltia.

El Govern ha anunciat que comprovarà el compliment de les normes a través dels registres d’entrada de cada immoble que desenvolupi l’activitat del lloguer vacacional, principalment mitjançant la verificació dels DNI. D’aquesta manera, es podrà comprovar de manera ràpida i eficaç si els inquilins de l’immoble objecte de l’arrendament pertanyen a més de dos domicilis diferents, la qual cosa suposaria una infracció de les normes i comportaria la consegüent sanció.

El règim sancionador

Precisament el Consell de Govern ha aprovat aquest dilluns la modificació del Decret llei 11/2020, de 10 de juliol, pel qual s’estableix un règim sancionador específic per a fer front als incompliments de les disposicions dictades per a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la COVID-19 amb l’objectiu d’endurir les sancions durant el nivell màxim d’alerta sanitària.

Durant el nivell 4 d’alerta les infraccions considerades lleus i greus podran passar a ser considerades com a greus i molt greus, respectivament, i les possibles sancions aniran des de 60.000 euros fins a 600.000 euros. També hi haurà la possibilitat d’ordenar el tancament de l’establiment per un període màxim de tres anys.

Aquesta modificació en la gradació de les sancions s’aplicarà a les illes quan arribin al nivell màxim d’alerta sanitària amb l’objectiu d’incrementar el grau de compliment de les mesures preventives i contribuir així a evitar les situacions que afavoreixen els contagis.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt