Ara llegint
El sector de la restauració esclata contra la pròrroga del tancament fins dia 2 de març

El sector de la restauració esclata contra la pròrroga del tancament fins dia 2 de març

Les patronals Restauració CAEB i PIMEM Restauració han mostrat el seu rebuig contundent i unànime davant les restriccions anunciades ahir per l’administració autonòmica.

Segons aquestes restriccions, tots els negocis de la restauració i hostaleria hauran de romandre tancats fins dia 2 de març, una mesura, segons denuncien les dues patronals, “que s’ha pres sense consens ni negociació amb el sector”. Es tracta d’una decisió presa “de manera unilateral que ve sense cap suport pel que fa a mesures econòmiques d’ajuda directa a l’empresari autònom o PIMES es referix”.

“És un autèntic despropòsit” expliquen des Restauració CAEB i PIMEM Restauració, ja que amb aquesta mesura s’està “criminalitzant una vegada més un sector que s’ha sacrificat molt durant aquests mesos, que ha col·laborat en tot moment i que està sent, sense dubte, el més perjudicat amb milers de famílies ja al carrer i centenars de negocis tancats “.

“No només no ens tenen en compte a l’hora de prendre decisions” declaren, sinó que a més “no ens informen, ens assabentem pels mitjans de comunicació”. Per als restauradors aquesta situació és una “clara falta de respecte a el sector per part dels governants”.

El Govern dels Illes Balears, asseguren des de les patronals, “ens està perjudicant greument i tot això sense tenir dades científiques o sanitaris que demostri que la restauració és focus de contagi” afirmen.

Es mostren sorpresos es prenguin les decisions, com asseguren, atenent la necessitat de salvaguardar la salut dels ciutadans i que s’anunciï que es prioritza la reducció de la mobilitat i concentració de persones, però que les restriccions es suavitzin per a altres espais tancats de gran afluència.

Tot això, denuncien els empresaris, “porta a la conclusió que les decisions es prenen sense motivació ni fonamentació jurídica, ja que no es basen en cap llei, ni sanitària, ja que estan baixant els contagis i molt menys tècnica, ja que hem complert a peu de la lletra totes les indicacions”. “Estan criminalitzant i castigant greument el sector de la restauració i l’hostaleria en no permetre la seva obertura” conclouen.

Les patronals consideren que les reunions realitzades amb l’administració “són una pantomima on, en cap cas, s’ha demostrat que la restauració siguem el focus d’infecció mentre sí que ha quedat manifest que el 75% dels casos de contagis s’han donat en els llars “.

Aquestes reunions de negociació, reclamen, haurien de realitzar-se amb documents de treball enviats entre les parts 48h abans a efectes de poder estudiar les propostes i intentar treballar i col·laborar en el consens de la redacció posterior.

“Estem vivint una situació inaudita on el Govern no només ens fa perdre el temps, talent i l’esforç altruista redactant documents i informes que ni es llegeixen ni tenen cap resposta, sinó que a més estan fent un monòleg constant”. És, conclouen, “una autèntica falta de respecte cap als treballadors, els empresaris i les famílies que de tots nosaltres depenen”.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt