Ara llegint
El toc de queda s’avança a les 22 hores per l’auge de la covid

El toc de queda s’avança a les 22 hores per l’auge de la covid

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, ha comparegut fa uns minuts en roda de premsa per explicar les noves mesures per fer front a la pandèmia de la covid-19 i ha explicat un paquet de noves mesures de restricció de la mobilitat.

La més important és que el toc de queda a l’illa de Mallorca s’avança dues hores i, per tant, serà entre les 22 hores del vespre i les 6 del dematí, una mesura que es prolongarà per ara fins el dia 21 de desembre. Aleshores una nova reunió del Consell de Govern la revisarà.

I és que la incidència de contagis a 14 dies vista es troba ara en els 260 casos, cosa que, segons Armengol, obliga a prendre noves mesures.

Tres municipis de Mallorca, a més, s’obliguen a tancar la part interiors de bars i restaurants. Es tracta de Lloseta (amb 601 casos per 100.000 habitants), Sóller (amb 437) i Muro (amb 240), que tendran mesures similars a les que ja s’han aplicat a Sa Pobla.

Armengol precisament es desplaçarà avui migdia a Sóller per entrevistar-se amb el batle de la localitat, Carles Simarro, i explicar-li la situació actual i la necessitat d’imposar la nova mesura.

La presidenta ha explicat que l’interior d’aquests establiments s’ha convertit en un espai de relació i relaxament i en un focus de propagació de la pandèmia. Ha anunciat mesures de suport al sector de la restauració però, a la vegada, ha demanat col·laboració al sector perquè la ciutadania compleixi les normes dictades i evitar així contagis, malalts i morts.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt