Ara llegint
En funcionament l’aula formativa de la nova seu del SAMU 061

En funcionament l’aula formativa de la nova seu del SAMU 061

S’ha posat en funcionament l’aula de formació per a professionals en la nova seu del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) del 061, ubicada al polígon de Can Valero (Palma). La nova seu ha permès la modernització tecnològica i el redimensionament de la Central de Coordinació.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent del SAMU 061, Antoni Bellver, han visitat l’aula de formació guiats pel coordinador de formació del SAMU 061, Pedro Montero. L’àrea de formació alberga dos boxs simuladors de pacients crítics hospitalaris, un box de pacients domiciliaris, una sala polivalent, una sala d’actes, un magatzem i una sala de control tècnic.

Aquesta aula permetrà la formació contínua amb simuladors avançats del personal del SAMU 061 en el marc dels programes formatius especialitzats de la Gerència. Així mateix, servirà per formar professors en el programa Alerta Escolar Balear, estudiants de formació professional de tècnic en emergències sanitàries i estudiants de màster.

La nova seu ha millorat quant a funcionalitat gràcies a uns espais adequats a les necessitats actuals, és a dir, aconseguir una gestió clínica en temps real dels processos urgents i emergents —extrahospitalaris i interhospitalaris— i donar suport com a vigilant epidemiològic, anticipant-se als possibles problemes de salut pública.

En el darrer any, el SAMU 061 ha duit a terme les activitats següents:

  • 786.000 telefonades gestionades per la Central de Coordinació.
  • 95.000 actuacions assistencials de transport sanitari urgent.
  • 77.553 actuacions de les ambulàncies de suport vital bàsic.
  • 16.005 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat.
  • 721 actuacions de les ambulàncies de suport vital avançat infermer.
  • 40 actuacions de l’ambulància de suport vital avançat de transport pediàtric.
  • 956 trasllats aeris entre illes.
  • 80 trasllats aeris entre les Illes Balears i la Península.

En els darrers cinc anys, el SAMU 061 ha registrat un augment de la despesa, xifrat en 7 milions d’euros, és a dir, un increment del 62 %: l’any 2005 s’hi van destinar 11,2 milions, però l’any 2020 aquesta xifra es va incrementar fins als 18,2 milions.

Cal recordar que el parc d’ambulàncies també s’ha ampliat: abans disposava de cinquanta-vuit ambulàncies i dos vehicles d’intervenció ràpida i ara té seixanta-cinc ambulàncies, cinc vehicles d’intervenció ràpida, tres de comandament i un de logística.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt