Ara llegint
Joan Oliver rebrà el premi “Xavier Bonnín” per la seva “dedicació humil al món de l’esport”

Joan Oliver rebrà el premi “Xavier Bonnín” per la seva “dedicació humil al món de l’esport”

La Federació de Ciclisme de les Illes Balears premiarà enguany l’esportista solleric Joan Oliver Ramon amb el premi “Xavier Bonnín Cortès” en reconeixement a la trajectòria en el món de l’esport i del ciclisme en particular especialment pel que fa a humilitat, sacrifici esportiu, altruisme i dedicació a l’esport base.

El guardó duu el nom de qui fou president de la Federació Balear Ciclisme i persona lligada durant tota la seva vida a aquest esport.

Joan Oliver (1953) és una de les persones més conegudes dins el món del ciclisme i el cicloturisme i, com no, també dins molts d’altres esports: tir de fona, atletisme…  Ha estat membre actiu de la Federació Balear de Ciclisme, entre altres càrrecs, com a President de la Comissió de Disciplina Esportiva. Director Esportiu amb   categoria Nacional.  Àrbitre de Tir de Fona… a més de nombrosos cursos relacionats amb l’esport que ha anat fent al llarg de la seva dilatada i activa vida esportiva i que a dia d’avui encara segueix.

És l’actual director i professor de l’escola de Ciclisme del “Club Ciclista Defensora Sollerense”.  Ha disputat nombroses proves de marató i d’elles en destaca la de Nova Yorc. Organitzador, entre moltes altres, de la prestigiosa Ruta Ciutat de Sóller durant 25 anys. Un altra de les activitats més reconegudes ha estat l’organització durant 34 anys i fins al dia d’avui, de la cicloturistada “Baixada de Valldemossa a Sóller, Memorial Jaume Oliver”.

Ha estat membre actiu durant més de 30 anys de la Creu Roja, entitat que li concedí la medalla d’OR, així com la Federació Balear de Tir de Fona amb la  insígnia també d’Or i també l’Ajuntament de Sóller, en reconeixement a la seva dedicació al món de l’esport a lo llarg dels anys, amb la distinció d’Argent.

És també un divulgador del món de l’esport gràcies a les seves col·laboracions primer al setmanari “Sóller” i després a “Veu de Sóller”, de la qual n’és actualment president. També ha col·laborat en altres publicacions en paper i digitals com FORA VILA VERD i “Fora Vila”.

Joan Oliver Ramón és fill dels desapareguts Jaume Oliver Sastre i Catalina Ramon. El seu pare fou una gran emprenedor esportiu i un dels  pares de la introducció a les Illes del cicloturisme. Fou guardonat pel Govern Balear amb el “Corneluis Atticus” l’any 2001 en reconeixement a la seva tasca educativa i emprenedora envers l’esport.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt