Ara llegint
La FELIB convida els ajuntaments a celebrar fires i festes patronals, però amb prudència

La FELIB convida els ajuntaments a celebrar fires i festes patronals, però amb prudència

Els ajuntamens de les Illes Balears podran celebrar enguany actes emmarcats dins les seves fires i festes patronals, però seguint les limitacions que marca la normativa sanitària lligada a la contenció de la pandèmia de covid-19. Així es va determinar en una reunió sobre la planificació de les festes que es va celebrar ahir amb l’assistència de les principals autoritats responsables, convocada per la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears.

“La pandèmia de la covid-19 entra en la seva fase final però seria una errada no veure que encara està entre nosaltres”, es va remarcar durant la reunió. A la trobada es va recordar que el virus no ha desaparegut, que cada dia es notifiquen nous casos i que encara hi ha ingressos hospitalaris. A més, s’ha de tenir en compte la perillositat que suposa el fet que apareguin noves variants.

“Tot i així, s’ha de tenir en compte que la situació a Balears fa mesos que està controlada i estable i que la gran majoria dels casos detectats ja no reporten molta gravetat”, es va remarcar. Tot això succeeix mentre s’avança en la vacunació, la mesura més efectiva en la lluita contra aquesta nova malaltia.

A hores d’ara, quatre de cada deu residents balears ha rebut la primera dosi de la vacuna i aquest mes de juny s’espera avançar encara més ràpidament en el procés d’inmunitat amb l’arribada de més de 400.000 vaccions, el que fa pensar en una apertura de mesures que, si bé no serà de plena normalitat, sí pot ser molt més àmplia d’allò conegut fins ara.

Així doncs els ajuntaments poden començar a programar actes per a les seves festes patronals estivals sempre tenint en compte el que ja es coneix per evitar la transmissió.

Els esdeveniments han de celebrar-se preferiblement en llocs exteriors, o ben ventilats; els assistents hauran de dur la mascareta posada mentre sigui obligatòria, i s’ha de procurar una correcta distància de seguretat. A més s’han de tenir en compte les pautes d’aforament i d’horari de finalització de les activitats d’oci que vagi dictant el Govern Balear.

A la reunió amb els representants de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) hi assitiren la consellera de Presidència i Funció Pública, Mercedes Garrido, el director general d’Emergències i Interior, Jaume Barceló, el gerent de l’IBASSAL, Rubén Castro, el director general de Relacions Institucionals i Cooperación Local, Francesc Miralles, i l’assessora tècnica del Govern per a la desescalada, Margalida Frontera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt