Ara llegint
La Plataforma Vacunes Salut i Economia es presenta per “vacunar massivament i salvar les Balears de la ruïna”

La Plataforma Vacunes Salut i Economia es presenta per “vacunar massivament i salvar les Balears de la ruïna”

Avui dematí ha tingut lloc a Palma un acte cívic de suport a la Plataforma Vacunes, Salut i Economia, un esdeveniment encapçalat per Miquel Munar, portaveu de la plataforma, que ha estat acompanyat dels representants d’alguns dels col·lectius, entitats i empreses que donen suport a la nova plataforma. Es fixen com a objectiu primordial “vacunar massivament per salvar a Balears de la ruïna econòmica i sanitària”.

En aquest acte, que s’ha realitzat a les escales situades a la Catedral de Palma, s’ha guardat un minut de silenci “per totes aquelles persones que ens han deixat a causa de virus de la Covid-19 i per tots aquells professionals que lluiten per salvar la vida dels altres”.

Miquel Munar ha volgut destacar que “aquesta plataforma té com a objectiu ajudar a salvar l’economia de les Balears perquè les conseqüències de la pandèmia no siguin devastadores, tant econòmicament com sanitàries i humanes”.

Per tot això, Munar ha remarcat que “necessitem la vacunació d’al menys un 70% de la població abans que comenci l’estiu, sempre dins el marc legal i en total col·laboració amb les institucions de les Balears”. És el mateix missatge que va donar ahir a la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, en una reunió que fa tenir lloc al Consolat de Mar.

“No farem soroll, serem respectuosos ja que creiem que amb el diàleg podem aconseguir el nostre objectiu”, ha destacat el promotor de la iniciativa.

Munar ha explicat als mitjans de comunicació congregats a l’acte el procés de vacunació que proposa la plataforma, que es podria fer per dues vies: “una és que la Unió Europea entengui el problema i agiliti, dins del seu marc legal, la dispensació de la vacuna, ja que són els únics que poden fer-ho; i l’altra que la Unió assumeixi que, si no té la capacitat per fer-ho, autoritzi, a través de l’Agència Europea del Medicament, el fet que els estats puguin adquirir altres vacunes que la ciència ja ha donat per vàlides, segures i eficaces com la Sputnik”.

La plataforna creu que, si l’estat dona les competències a les comunitats autònomes, “ara nosaltres ens posam a la seva disposició, com li vaig assegurar ahir la presidenta de la Generalitat, Francina Armengol en la nostra reunió, per a col·laborar amb ells en el procés de vacunació massiva a la població”.

Miquel Munar ha volgut destacar que “la caiguda del PIB de la comunitat autònoma frega el 30%”, una una xifra que considera “demolidora i que, per desgràcia, pot anar a pitjor”. Per tant, ha afegit, “la nostra obligació com a ciutadans és posar-nos a treballar per aconseguir, de manera constructiva, mitjançant el diàleg, sense estridències i respectant els marcs legals i sanitaris, sortir d’aquest malson”.

El doctor Miquel Munar ha estat acompanyat dels representants dels col·lectius, entitats i empreses que donen suport a la nova organització com Carmen Planas, presidenta de la CAEB; Gabriel Escarrer, vicepresident executiu i CEO de Melia Hotels International; Antoni Riera, de la Fundació Impulsa; Joan Josep Caldés, de Caixa Colonya; Antoni Real, pressent de el Col·legi de Farmacèutics; Antoni Bennàsar, president científic del COMIB; Ramón García, president de Col·legi de Veterinaris; l’expresident de Parlament balear Joan Huguet; Josep de Lluís, president de l’OCB; l’escriptor Miquel Segura; el músic Tomeu Penya; l’actor Joan Carles Bestard; Joan Franch, professor de la UIB; el pintor pollencí Joan Bennàssar; Miquel Bestard, president de la Federació de Futbol de les Illes Balears; Llúcia Salleras, de la Escola Catòlica entre d’altres als quals ha volgut agrair “el seu suport en aquests moments tan complicats”.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt