Ara llegint
Les residències d’ancians del Consell de Mallorca reprenen les sortides

Les residències d’ancians del Consell de Mallorca reprenen les sortides

Els usuaris de les residències o habitatges supervisats per a gent gran podran fer sortides del centre a partir de demà diumenge, després que la Conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears hagi modificat les restriccions davant la millora de la situació sanitària a Mallorca. 

La direcció insular de Gent Gran de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha informat a primera hora d’avui dissabte de la modificació publicada al BOIB a les direccions dels centres residencials de la xarxa assistencial de l’illa (residències públiques i privades).

Aquesta mesura afecta les sortides dels residents, que fins ara només estaven autoritzades si eren sortides terapèutiques i sempre que estiguessin acompanyats per un treballador del centre. A partir d’ara es permeten les sortides amb o sense pernocta dels usuaris autònoms o acompanyats d’un familiar en cas dels que necessitin assistència. 

Els residents podran sortir sempre que hagin rebut formació sobre les mesures d’higiene i seguretat i estiguin en condicions d’entendre-les i poder-les complir. La persona usuària o el seu tutor legal, familiar o referent que es faci càrrec de la seva cura, ha de signar una declaració responsable amb el compromís de complir les mesures sanitàries corresponents al nivell d’alerta vigent a la unitat territorial durant tot el temps que duri la sortida.

El temps que la persona sigui fora del centre, s’han de seguir totes les mesures de seguretat dictades per a la població general, com ara l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat, la rentada de mans freqüent i ventilació de les zones tancades, així com totes aquelles que estiguin establertes en quant a nombre de persones en reunions socials i trobades familiars, limitació de persones de diferents nuclis familiars etcètera.

Quan es tracti de sortides amb pernocta superiors a 72 hores, abans que la persona usuària torni al centre s’ha de realitzar un prova PCR i no pot tornar a ingressar a la residència fins que no tengui un resultat negatiu o superi la malaltia en cas que sigui positiu.

Pel que fa a les visites, es mantenen les mateixes mesures que s’aplicaven fins ara. Els residents podran rebre una visita d’una persona al dia d’un màxim d’una hora i amb supervisió del personal de la residència, sempre que en el centre no hi hagi cap brot actiu i es respectin totes les mesures de seguretat i higiene.

No es permeten les visites ni les sortides a residents o visitants que hagin estat contacte estret d’una persona amb covid- 19, que tenguin la malaltia o en presentin símptomes. Des de l’IMAS, com a membres de l’equip de coordinació sociosanitària, es donarà suport als centres residencials i es vigilarà el correcte complimentde les noves mesures, segons han explicat avui mitjançant un comunicat. 

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt