Ara llegint
Les vacunacions arriben aquest dimecres als 45 centres de salut de Mallorca

Les vacunacions arriben aquest dimecres als 45 centres de salut de Mallorca

A partir de demà dimecres, els usuaris que ho demanin podran ser vaccinats als centres de salut d’atenció primària. L’espai web BITCITA, que ahir va obrir noves cites per als usuaris d’entre 40 i 44 anys, permet escollir qualsevol dels 45 centres de salut de Mallorca per a ser vaccinat. Així, l’usuari pot triar entre els punts de vaccinació massiva de Palma (Poliesportiu Germans Escales i Son Dureta), Inca i Manacor, o bé el centre de salut que li vagi millor.

La vaccinació es farà els horabaixes, del dilluns al dijous, de 15 a 20 hores. Es preveu que s’administraran unes 20.000 dosis cada setmana. Els centres més grans poden arribar fins a les 120 dosis diàries, mentre que els més petits n’administraran una cinquantena. Els usuaris que escullin un centre de salut hauran d’anar al mateix per rebre la segona dosis.

La vaccinació la durà a terme el personal d’infermeria d’atenció primària de Mallorca, que ha reorganitzat els torns i els horaris de la jornada. A més, també es comptarà amb un tècnic de Gestió Sanitària i Assistencial de les Illes Balears (GSAIB) per donar suport als centres de salut en les tasques administratives i de logística.

Passaport COVID digital

D’altra banda, la Conselleria de Salut començarà a expedir a partir de dijous el certificat COVID digital, que permetrà als titulars de la targeta sanitària de les Illes Balears desplaçar-se lliurement entre els estats de la Unió Europea. Tota la informació sobre aquest certificat figurarà en una pàgina web que el Servei de Salut activarà dijous mateix.

Tal com l’ha definit la Unió Europea, el certificat COVID digital és una acreditació destinada a les persones següents:

  • Les que han passat la COVID-19 en un període de sis mesos abans de la data d’expedició.
  • Les que ja han estan vaccinades.
  • Aquelles a qui s’ha fet una prova diagnòstica amb resultat negatiu: una PCR en les 72 hores prèvies o una prova d’antígens 48 hores abans.

A partir de dijous, el certificat es podrà sol·licitar des del Portal del Pacient amb el sistema Cl@ve, un certificat digital o el DNI electrònic; també es podrà demanar per correu postal escrivint l’adreça que s’indicarà a la web.

Així mateix, a partir de dilluns el certificat també es podrà expedir als punts d’atenció habilitats expressament a totes les illes:

-Hospital Son Espases

-Hospital de Manacor

-Consultes externes del Hospital Comarcal d’Inca (Carrer Juan de Austria)

-Menorca: Hospital Mateu Orfila i Centre de Salut Canal Salat

-Eivissa: Hospital Can Misses

-Formentera: Hospital Formentera

A partir del 1r de juliol, el Servei de Salut i la Fundació BIT posaran a disposició de la població una aplicació per a dispositius mòbils amb la qual es podrà accedir al certificat i descarregar un codi QR amb la informació relacionada.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt