Ara llegint
L’hotel covid passa a allotjar 34 persones sense sostre que s’hi refugien del fred

L’hotel covid passa a allotjar 34 persones sense sostre que s’hi refugien del fred

L’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) ha reallotjat 34 persones sense sostre de la xarxa d’Inclusió Social a l’hotel COVID, de la Platja de Palma. Aquest recurs, que en un principi es va habilitar per a qui no pogués dur a terme de manera correcta l’aïllament a ca seva, s’ha estès per poder cobrir la demanda de persones sense llar que per mor de les baixes temperatures necessiten un lloc on romandre.

El procediment ja es va posar en marxa a principis del passat mes de desembre i s’ha tornat a activar amb l’arribada d’aquesta nova onada de fred que ha coincidit amb l’inici del nou any.

“L’hotel ha passat de ser un espai dedicat a atendre només persones que no podien fer un aïllament a ca seva a allotjar persones immigrants que havien estat contacte estret de positius i també persones sense sostre que necessiten resguardar-se de les baixes temperatures. Aquesta crisi està afectant la població més vulnerable i feim feina per pal·liar les conseqüències”, ha explicat el conseller de Drets Socials i president de l’IMAS, Javier de Juan. 

Els trenta usuaris traslladats a l’hotel han estat allotjats a habitacions individuals d’una nova planta separada de la resta per motius de seguretat sanitària. A més, si la situació ho requereix, l’IMAS podria duplicar el nombre de places disponibles a l’establiment.  

L’àrea d’Inclusió Social activa el protocol d’emergència per condicions climatològiques adverses quan I’Agència Estatal de Meteorologia preveu temperatures nocturnes per sota dels 7 graus o fenòmens adversos com pluja o vent. 

Mentre estigui actiu aquest protocol des de l’àrea d’Inclusió Social de l’IMAS s’intensificaran les tasques destinades a aconseguir que totes les persones que pernocten al carrer de forma habitual hi puguin accedir a un dels recursos de la Xarxa, segons han explicat. En aquest sentit, la institució insular ha ampliat l’horari d’atenció de la Unitat Mòbil d’Emergència Social, que, a més, ha intensificat el repartiment de mantes, begudes calentes i el servei d’acompanyament i seguiment als usuaris.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt