Ara llegint
Localitzen a les Illes Balears 25 casos de contagi de la soca britànica de la covid

Localitzen a les Illes Balears 25 casos de contagi de la soca britànica de la covid

La Unitat de Genòmica Microbiana del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Son Espases ha localitzat 25 casos del llinatge B.1.1.7 (variant anglesa) del SARS-CoV-2 entre les desenes de mostres analitzades en els darrers 22 dies per ser sospitoses. Són concretament 16 casos corresponents a Mallorca i altres 9 a l’illa d’Eivissa, provinents de sospites per haver estat recentment en el Regne Unit o perquè el resultat de les PCR deixava entreveure una possible relació.

Els responsables del Servei de Microbiologia de l’Hospital Son Espases calculen que menys d’un 5% dels casos registrats durant les dues setmanes en les que varen recollir les mostres estan provocats per aquesta variant.

El departament d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública, per la seva banda, ja ha rebut la informació remesa pel laboratori de Son Espases i procedirà a estudiar a fons aquests casos.

En total, d’ençà va començar la pandèmia la Unitat de Genòmica Microbiana ha analitzat devers 400 mostres.

La Conselleria de Salut i Consum ha volgut enviar un missatge de tranquil·litat ja que, tot i que aquesta nova variant del COVID-19, segons l’evidència científica, podria tenir més capacitat de contagi, no sembla que sigui més agressiva que les fins ara s’han registrat a les Balears. Les proves de detecció com PCR així com la vacuna són eficaces davant aquesta variant.

A Espanya ja s’han confirmat 88 casos de la soca britànica i s’estan investigant prop de 200 en aquest moment.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt