Ara llegint
Miquel Munar: “Els governs han de comprar més vacunes perquè això no va bé”

Miquel Munar: “Els governs han de comprar més vacunes perquè això no va bé”

La Plataforma Vacunes, Salut i Economia (PVSE), ha convocat avui els mitjans de comunicació per fer una anàlisi de la situació actual pel que fa a vacunació es refereix.

En aquest sentit, el representant de la plataforma, el doctor Miquel Munar, ha explicat que l’escenari actual és “molt preocupant” ja que “això no va bé” i ha avançat que si la situació no millora, complint-se d’aquesta manera les advertències dels experts en la matèria, s’acosta una “hecatombe sanitària i econòmica”.

Exigim, ha afegit, “saber quantes vacunes arribaran i, sobretot quan”. A hores d’ara, ha recordat, “les autoritats ens deien que hi hauria entre 60.000 i 80.000 vacunes setmanals” però des de la Conselleria de Salut de el Govern Balear “no ens donen informació exacta”. Totes les respostes, ha dit, “sempre són ambigües i gens precises”.

“No pretenc atacar, tan sols explicar quina és la situació real ja que al ritme que anem amb la vacunació és impossible que a finals de juny hi hagi el 70% de la població vacunada”. Si arribessin 80.000 vacunes setmanals a partir de la setmana que ve, ha explicat Munar, “necessitaríem deu setmanes per arribar als 800.000 vacunats que és l’equivalent al 70% de la població”.

Segons aquesta plafaforma “la situació actual no només no aporta informació exacta sobre la quantitat de vacunes que haurien d’arribar, sinó que, a més, desvia l’atenció”. Les administracions “han de centrar el focus sobre la vacunació i deixar de vendre propaganda institucional” ha declarat Miquel Munar.

Els indicadors i les últimes informacions publicades, ha explicat el doctor, marquen que vindrà una altra onada però si el ritme de vacunació fos el desitjat, “totes les morts que vinguin a partir d’ara podrien evitar-se”, ha advertit.

Per això creu que “és obligació de el Govern balear i de el Govern espanyol dur a terme totes les accions necessàries per a adquirir les vacunes”, tot recordant que “les dues institucions tenen competències legals per comprar vacunes”. “Entenc que no ho facin per solidaritat amb la resta de comunitats i amb la Unió Europea però haurien intercedir per resoldre la situació tal com estan fent altres països europeus”, ha argumentat.

Precisament per això, Munar ha explicat que ha començat “una ronda de converses amb els partits que tenen influència en el Govern d’Espanya, encara que no formin part d’ell”. Demanarem, ha conclòs, “que intercedeixin per nosaltres”.

El Govern Balear ha informat precisament avui que en el conjunt de les Illes Balears ja s’han aplicat fins ara 125.075 dosis de vacuna i que 36.190 persones ja estan vacunades completament.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt