Ara llegint
Nou positius a la primera jornada de cribratge d’Inca

Nou positius a la primera jornada de cribratge d’Inca

Nou positius en la primera jornada de cribratge a Inca després que 1.535 persones hagin passat pel Palau Municipal d’Esports. Un total de 28.000 persones del municipi, majors de 16 anys, estan convidades a fer-se el test d’antígens entre avui dilluns i el dia 28 de desembre.

L’anterior municipi on es va realitzar una campanya similar va ser Sóller, on es varen detectar 14 casos d’assimptomàtics en quatre jornades de cribratges que varen comptar amb 5.174 persones participants.

Això ocorre el mateix dia que la Comissió Europea ha autoritzat la comercialització de la vacuna de BioNTech y Pfizer contra la covid-19. Les vacunacions podrien arrancar el dilluns dia 28 de desembre.

Les infermeres, rebent la formació per poder vacunar a Son Llàtzer.

Precisament a l’hospital de Son Llàtzer gairebé 150 infermeres segueixen, avui i demà, un procés formatiu per poder administrar aquesta vacuna. Algunes d’elles segueixen la formació en línia, especialment les d’altres illes.

La Conselleria de Salut i Consum comptarà aviat amb un Pla de Vacunació per vacunar un total de 60.000 persones durant el primer trimestre de 2021. Seran les persones pertanyent a col·lectius més vulnerables -majors i depenents-, a més del personal sanitari i sociosanitari. Les vacunes s’administraran en dues dosis, que s’hauran d’inocular amb una diferència de tres setmanes.

Per fer-ho es distribuiran quinze ultracongeladors a hospitals i centres de salut de totes les illes: deu a Mallorca, dos a Menorca, dos a Eivissa i un a Formentera. Entre congeladors i ultracongeladors, el Servei de Salut haurà invertit prop de 300.000 euros.

La presentació avui de l’equip d’informadors de la covid.

A més, el Govern Balear començarà dimecres el desplegament progressiu de 377 persones que s’encarregaran d’informar, sensibilitzar i conscienciar la població balear de la necessitat d’estar molt pendent de les normes sanitàries per prevenir contagis de la covid-19. Avui dematí s’ha presentat la iniciativa que es duu a terme perquè la població pugui entendre millor el perquè de les mesures que es prenen.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, confia, a més, poder incrementar les places de Policia Local als ajuntaments de les Illes Balears i poder realitzar més controls sobre el compliment de la normativa sanitària, que el Govern acaba d’endurir.

La consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha anunciat que dimecres començaran a treballar setanta informadors a peu de carrer i quaranta més als espais naturals i que espera que dia 7 de gener ja estigui tot l’operatiu de 377 informadors en ple funcionament.

Els informadors -que aniran identificats visualment amb el color en què es trobi la seva àrea de treball- s’encarregaran d’informar, acompanyar, supervisar i resoldre dubtes de la població entorn de les mesures en vigor a la seva zona. A més, si fos necessari, faran de nexe d’unió amb les forces de seguretat.

Les xifres actuals

Això ocorre el dia que el Servei Balear d’Epidemiologia ha notificat 328 nous positius que eleven a 5.998 el nombre de persones contagiades, de les quals 301 es troben a planta i 53 a l’UCI. El nombre de morts a les Illes Balears s’eleva a 445.

A més, el Govern espanyol ha decidit avui suspendre a partir de demà dimarts els vols d’entrada procedents del Regne Unit per intentar evitar l’arribada de la nova soca de covid-19, molt més contagiosa, que s’ha detectat en aquell país. No han de complir aquesta norma els espanyols que viuen al Regne Unit, ni tampoc els britànics que resideixen aquí.

A més, l’OMS treballa en una nova soca de covid-19 localitzada a Sudàfrica, diferent a la britànica, però també més contagiosa.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt