Ara llegint
Son Espases lliura els Premis d’Investigació als millors articles i investigacions de 2021

Son Espases lliura els Premis d’Investigació als millors articles i investigacions de 2021

L’Hospital Universitari Son Espases ha lliurat avui els Premis d’Investigació 2021, que pretenen fomentar l’activitat científica de totes les categories professionals del centre sanitari i recompensar l’excel·lència assolida en aquesta matèria. Els premis i les ajudes de Son Espases per a la investigació són una iniciativa anual de la Comissió d’Investigació.

La dotació econòmica dels premis en l’edició de 2021 ha estat de 42.000 euros, repartits en tres categories: «Millor publicació científica», que premia la publicació d’un article en la revista que ha tingut un factor d’impacte més alt; «Millor projecte pilot», que pretén donar suport a projectes que poden ser finançats en convocatòries externes estatals i internacionals i, finalment, «Ajudes per a estades curtes a centres d’investigació» per impulsar la col·laboració amb grups d’investigació nacionals i internacionals.

A l’edició d’enguany, s’ha concedit el premi «Millor publicació científica» al doctor Francisco Javier Rosselló Lozano, del Servei de Cardiologia i investigador del grup Fisiopatologia i Terapèutica Cardiovascular, per l’article titulat «Glycated Hemoglobin and Subclinical Atherosclerosis in People Without Diabetes».

Els projectes pilots guardonats han estat els següents: «Mechanistic insights into synergistic combinations of non-antibiotic drugs and β-lactams», de Silvia Daiana López Argüello;  «Análisis lipidómico mediante imagen de espectrometría de masas: estudio de la respuesta a Dupilumab en dermatitis atópica», de María Rosa Perelló Alzamora; «Determinación de biomarcadores mediante biopsia líquida en adenocarcinoma colorrectal con metástasis hepáticas resecadas», d’Evelin Horváth; «Evaluación del perfil lipídico y la adherencia terapéutica en pacientes con infarto agudo de miocardio: un estudio multidisciplinario sobre el cumplimiento de las guías de práctica clínica», de Francisco Javier Rosselló Lozanoiy «Evaluación de la desnutrición hospitalaria en pacientes hospitalizados (Estudio DEHOS)», de Regina Cortés Aguilar.

L’acte de lliurament dels Premis d’Investigació ha estat presidit per la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez. També hi han assistit la directora general d’Investigació en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director gerent de Son Espases, Josep Pomar; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; el president de la Comissió d’Investigació, Antonio Oliver, i el coordinador de la Unitat d’Investigació, Borja García-Cosío.

Balanç de l’activitat investigadora

Durant l’acte de lliurament dels Premis, el coordinador de la Unitat d’Investigació i el president de la Comissió d’Investigació, Borja García-Cosío i Antonio Oliver, respectivament, han presentat el balanç en matèria investigadora de Son Espases durant el període 2020-2021.

Durant el darrer any s’han publicat un total de 377 articles en revistes científiques amb un factor d’impacte acumulat de 1.790 punts, fet que significa que s’han superat les xifres d’anys anteriors.

L’any 2021 ha estat especialment exitós per a l’Hospital pel que fa a l’obtenció de finançament positiu competitiu per a la investigació de l’Institut de Salut Carlos III amb tres projectes FIS i dues ajudes per incorporar recursos humans a la investigació. L’import total obtingut amb aquestes ajudes públiques ascendeix a 947.457 euros. A més, durant l’any 2021, s’han assolit dos projectes finançats per la Unió Europea i els Estats Units, per un valor total de 418.520 euros.

Respecte als assajos clínics comercials que es duen a terme en el Centre, l’any 2021 s’han formalitzat 77 contractes amb la indústria farmacèutica per un import total de 2.330.376 euros.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt