Ara llegint
Son Espases suspèn els permisos al personal per l’increment d’ingressos per covid

Son Espases suspèn els permisos al personal per l’increment d’ingressos per covid

L’Hospital Universitari Son Espases ha comunicat avui a la Junta de Personal del centre la suspensió temporal dels permisos i vacances concedits al personal com a mesura de prevenció davant l’increment d’ingressos de pacients amb covid-19 que s’ha registrat a l’hospital de referència en la darrera setmana.

Aquesta és una mesura de caràcter general i supeditada a l’evolució de la pandèmia. No es descarta que es pugui estendre a altres centres hospitalaris.

No obstant això, la Gerència estudiarà individualment cada cas i valorarà l’autorització de continuïtat dels permisos en aquells caos en els que es consideri que la presència del treballador no és imprescindible al llarg dels propers dies. També s’ampliarà en tres mesos el període per sol·licitar els permisos, que en comptes de finalitzar el març de 2021, s’amplia fins el mes de juny de l’any que ve. Aquest esforç que ara es demana al personal de l’hospital de referència es compensarà de la millor forma possible i amb l’acord de la part social.

Aquesta decisió s’ha pres des de la responsabilitat i com a mesura de prevenció davant l’increment de casos que s’han registrat a l’hospital de referència, que avui té una ocupació de pacients covid-19 de 92 persones a planta (un 37% del llits covid-19 a hospitalització)  i 34 ingressats a la Unitat de Cures Intensives (un 33% de la capacitat de llits). Durant el març l’estada mitjana era de 12,5 dies a planta i de 25 a l’UCI. Actualment és de 6,5 i 16 dies respectivament.

D’altra banda, el Govern Balear ha convidat avui la població a planificar les compres que queden pendents per a aquestes festes, comprar allò que sigui  imprescindible i fer-ho de manera individual per tal de contenir els contagis. També aconsella evitar els desplaçaments fora del municipi de residència i apostar pel petit comerç, local i de proximitat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt