Ara llegint
Una campanya anima els menors de 30 anys a fer-se donants de sang

Una campanya anima els menors de 30 anys a fer-se donants de sang

La conselleria d’Afers Socials i Esports, a través de l’Institut Balear de la Joventut i el col·laboració amb la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, han posat en marxa la campanya Carnet Jove “Treu el millor de tu” per incentivar la donació de sang entre la joventut illenca.

En aquest moment tan sols un 18% dels donants de les Illes Balears són joves d’entre 18 i 30 anys. En concret, de les 20.464 persones donants que es comptabilitzen ara mateix a les Illes Balears, 3.656 tenen entre 18 i 30 anys. 2.050 d’ells són dones i 1.606 són homes.

La consellera Fina Santiago explica que la campanya “Treu el millor de tu va dirigida als joves perquè es facin donants de sang. Especialment als de 18,19, 20 anys perquè molts no saben que als 18 anys ja es pot donar sang.  A més el que també volem promocionar a través d’aquesta campanya és (que ja ho són de per si però es vol promocionar més), l’altruïsme i la solidaritat”.

La finalitat de la iniciativa és assegurar un relleu generacional de les persones donants en l’actualitat. En concret, els objectius principals de la campanya són, entre altres, conscienciar de la importància de la donació de sang i teixits en la salut pública; informar adequadament als joves sobre els procediments de la donació i els beneficis per a les persones receptores;  la promoció dels valors  de l’altruisme i la solidaritat; i especialment augmentar el nombre de donants de sang sobretot entre els joves.

La campanya s’articula al voltant de dos eixos fonamentals, un relatiu a la divulgació  a través del web del Carnet Jove i a través de xarxes socials sobre els lloc i hores de les  campanyes de donació previstes, per tal que els majors de 18 anys s’informin i, si ho desitgen, puguin donar. Al mateix temps es regalaran articles de marxandatge als joves participants.

Experiències

 L’altra eix es fonamenta en el protagonisme dels joves donants que explicaran la seva experiència com a donants o com a donants i com a receptors de sang i teixits, dirigint-se a la ciutadania i especialment als altres joves a través de les xarxes socials de l’IBJOVE, sempre sota el lema «Treu el millor de tu».

Més endavant, quan les condicions sanitàries ho permetin, el Banc de Sang i l’Institut Balear de la Joventut realitzaran campanyes de donació dirigides específicament als joves mitjançant jornades que s’organitzaran a poliesportius, a la Universitat de les Illes Balears i altres llocs on la concurrència de joves sigui notable.

Per al curs 2021-2022, també està previst que aquesta campanya es traslladi als instituts de secundària, per informar de primera mà als joves i que ells mateixos siguin els promotors de les campanyes de donació entre les seves famílies i als seus barris a través del programa Carnet Jove.

Per dur endavant aquesta i altres iniciatives i activitats, l’institut balear de la Joventut i la Fundació Banc de Sang i Teixits han signat un conveni de col·laboració que permetrà realitzar més campanyes, iniciatives i activitats durant els dos propers anys. 

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt