Ara llegint
Andratx pavimenta una quinzena de camins rurals

Andratx pavimenta una quinzena de camins rurals

L’Ajuntament d’Andratx, mitjançant les àrees de Vies i Obres i de Medi Ambient, ha duit a terme durant aquests darrers mesos diferents tasques de pavimentació de nombrosos camins rurals del municipi.

En total han estat pavimentats una quinzena de camins rurals del municipi, de tots els nuclis poblacionals, i entre els quals podem trobar Es Girgolar, Es Coll Baix, Can Massana, Can Dametes, Sa Creu, Sa Font des Bosc o Sa Planeta, entre d’altres. 

La inversió de l’Ajuntament per a dur a terme el projecte ha estat de 346.000€ euros, per a asfaltar en total uns 25.000 metres quadrats.

Llorenç Suau, regidor de Medi Ambient, ha assenyalat que “amb aquesta actuació seguim donant resposta a una necessitat de tot el municipi, i especialment d’aquestes zones en les quals els seus veïns ens venien sol·licitant una millora dels camins rurals”.

De gran importància

En aquest sentit, Suau afegeix que “és de vital importància tenir camins i pistes forestals en el millor estat possible, per molts motius; un d’ells, l’extinció d’eventuals incendis, permetent millorar l’accés de mitjans terrestres i humans”. Per això mateix, assenyala, ja s’està treballant en un nou contracte de millora de camins per a l’any que ve.

Els treballs han consistit en millorar la pavimentació a base d’una rodadura d’aglomerat asfàltic tipus S-12 modificat de 5cm de gruix. En els camins que ja comptaven amb paviment asfàltic s’ha realitzat un fresat dels laterals i posteriorment el reg d’adherència amb 1.5 Kg/m² d’emulsió asfàltica, incloent l’aixecat de tapes d’arquetes i tapes de registre.

En els camins en sòl rústic que no es trobaven asfaltats s’ha procedit a la pavimentació amb material permeable a base d’aglomerat S-12, regulant-se la base amb una capa de llastos compactats de 15 cm de gruix, prèvia neteja i desbrossament.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt