Ara llegint
El Consell de Formentera cedeix a la Cooperativa del Camp una estació de conservació del gra

El Consell de Formentera cedeix a la Cooperativa del Camp una estació de conservació del gra

La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el president de la Cooperativa del Camp de Formentera, Jaume Escandell, han signat un acord de cessió d’ús temporal i gratuït per part del Consell en favor de la Cooperativa del Camp de Formentera de l’Estació d’emmagatzematge i conservació de gra.

Ferrer i Escandell han visitat avui dematí, juntament amb el conseller de Sector Primari, Josep Marí i el gerent de la Cooperativa del Camp, Carlos Marí, aquesta estació que està composta per tres sitges d’una capacitat de volum de 45 metres cúbics per cada sitja, i d’una tremuja de recepció i un mecanisme de distribució de gra.

La presidenta ha destacat la forta aposta que des de fa anys realitza el Consell de Formentera per ajudar a la Cooperativa del Camp en el seu projecte de reactivació del sector primari, “una aposta que ara després del confinament cobra més sentit que mai perquè hem viscut en primera persona la importància de tenir productes d’autoabastiment per a l’illa”.

Per part seva, el president de la Cooperativa ha explicat que amb aquesta nova instal·lació “esperem poder ser autosuficients a Formentera en tema de gra i farratge”. La gent de Formentera segueix cedint parcel·les perquè es treballin des de la Cooperativa del Camp, segons ha destacat i així aviat s’aconseguirà que l’illa pugui ser autosuficient pel que fa a la producció i consum de gra per part dels animals, segons ha explicat.

Cost del projecte

Les sitges i la tremuja així com la seva instal·lació juntament amb el quadre elèctric per engegar la màquina de fred i per accionar l’elevador del gra a les sitges han tengut un cost de 146.330 euros. El Consell de Formentera ha volgut recordar que aquest projecte per reactivar l’activitat agrària de Formentera serà finançat al 80% per fons LEADER i la resta pel Consell de Formentera.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt