Ara llegint
La temporada de l’oliva tanca amb prop de 30 tones de producció

La temporada de l’oliva tanca amb prop de 30 tones de producció

Durant l’any 2019 es comercialitzaren 29.463 quilograms de la Denominació d’Origen Protegida Oliva de Mallorca, la qual cosa va suposar un augment d’un 1,7% respecte l’any anterior, segons dades que ha proporcionat avui el Govern Balear.

Es comercialitzen tres presentacions d’olives amb aquesta Denominació d’Origen i que permet el seu reglament: la verda sencera, la verda trencada i la negra.

De la verda trencada és comercialitzaren 20.021 quilograms, de la verda sencera 2.961 quilograms i de la negra 6.481 quilograms.

El volum econòmic de l’oliva comercialitzada amb aquests segell de qualitat superà el 232.000 euros.

La DOP Oliva de Mallorca -una de les dues úniques denominacions d’origen d’oliva de taula de l’Estat- empara l’oliva de la varietat mallorquina provinent d’oliveres antigues, la majoria centenàries i localitzades a zones de difícil accés de la Serra de Tramuntana, de tal manera que la recol·lecció es realitza de forma artesanal, a mà el que afavoreix la selecció dels millors fruits i al seu punt òptim de maduració en funció de la presentació final de l’oliva: verda trencada, sencera i negra natural.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt