Ara llegint
Una temporada amb molt poca oliva

Una temporada amb molt poca oliva

La producció d’oli d’oliva a l’illa de Mallorca serà enguany molt minsa.

Les tafones s’han anat posant en funcionament aquests dies, però ho fan a mitja marxa.

La més emblemàtica de totes i l’única que encara treballa amb el sistema antic de trull, la de Can Det de Sóller, ha posat en marxa la maquinària aquesta setmana i la mantendrà en funcionament cada dia només unes hores durant dues o tres setmanes. És el que calculen els seus propietaris que costarà processar tota l’oliva de la Vall de Sóller i de diversos municipis de la Serra de Tramuntana que confien en ells per transformar l’oliva en or líquid.

El procediment manual per separar l’oli de l’aigua. (Foto: G. Mercè)

L’oliva ha madurat enguany de forma anticipada respecte d’anys anteriors. La producció era molt baixa i les ventades del mes passat en feren caure gran part de l’esplet, sobretot per la zona de Estellencs, Banyalbufar, Esporles i Valldemossa.

On també han posat en marxa la maquinària és a la la tafona de la cooperativa agrícola Sant Bartomeu. Les dues màquines que espremen les primeres olives han estat treballant en la producció d’un oli que enguany serà ben escàs tenint en compte que es preveu que l’anyada representi entre un 40 i un 50% de la de l’any passat, que ja va ser baixa.

#Foravilaverd

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt