Ara llegint
La Cooperativa de Sóller homenatja Xisco Valls pels seus vídeos documentals sobre la pagesia a la Serra

La Cooperativa de Sóller homenatja Xisco Valls pels seus vídeos documentals sobre la pagesia a la Serra

La Cooperativa de Sóller homenatja Xisco Valls pels seus vídeos documentals sobre la pagesia a la Serra

La Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller va celebrar anit la seva assemblea general anual, que va ser aprofitada per lliurar, per novè any consecutiu, la Medalla d’Or de la institució al seu col·laborador Xisco Valls. Natural de Barcelona i resident a Palma des de fa més de quatre dècades, Valls és un afeccionat al vídeo, a la natura i un enamorat de la Serra de Tramuntana, segons es defineix ell mateix, i és l’autor de la majoria de les imatges utilitzades per l’entitat en els seus projectes divulgatius.

Precisament com a prolegomen del lliurament del guardó, els socis de la Cooperativa assistents a l’assemblea pogueren veure el darrer documental de Xisco Valls, centrat precisament en la Vall de Sóller i en la feina que hi desenvolupa la Cooperativa Agrícola.

Les imatges feien un repàs als valors naturals d’aquest espai, a la feina dels pagesos i rememorava la tasca realtizada per la Cooperativa amb el repartiment a domicili dels productes de proximitat durant la pandèmia i també la devastació dels olivars a causa de la recent nevada associada a la borrasca Juliette.

El president de la Cooperativa, Miquel Gual, va aprofitar l’ocasió per agrair a Valls la feina desenvolupada durant els darrers anys en suport de l’entitat i va comentar que “està molt bé que un palmesà ens vengui a recordar que estam envoltats d’un paisatge que deixa tothom bocabadat i que moltes vegades nosaltres no valoram com pertoca perquè el veim cada dia”.

Valls va tenir el seu primer contacte amb la Cooperativa quan Jaume Orell n’era el president i ha aportat gratuïtament el seu material videogràfic per a l’elaboració d’audiovisuals per al centre Capvespre, dedicat a la divulgació dels valors agraris, etnològics i paisatgístics de la comarca, i també per altres comesos de l’entitat. S’ha dedicat a documentar la feina del camp i el paisatge, i com ell mateix va dir, molts racons de la Serra de Tramuntana on la gent no hi podrà anar mai, però on s’hi pot aproximar gràcies a aquestes imatges.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt