Ara llegint
Un recull de les millors platges de Mallorca per anar-hi amb infants

Un recull de les millors platges de Mallorca per anar-hi amb infants

Ara ja som de ple dins l’estiu i per això la  nostra associació, Turisme Petit, hem treballat per cercar platges adients per gaudir de dies de platja amb els més petits i la família. Sembla una cosa fàcil però no ho és tant i per això, per  obtenir un llistat de quines són les millors,  prèviament elaboràrem una llista del que pensàvem que hauria de tenir la platja «perfecta» per dur a terme una jornada d’esbarjo.  És difícil que es reuneixin tots els requisits però després d’analitzar-ho ens han sorprès els resultats. Val a dir que no és un treball acuradament científic, ans al contrari, ha estat una feina de trepitjar el terreny, pam a pam i recollir moltes opinions de persones afectades i, com no, també d’aquelles que, com nosaltres, tenen aquesta necessitat.

Què ha de tenir una platja per a anar amb nens

•        Que sigui poc profunda almenys en el seu tram inicial.

•        Millor si és de sorra.

•        Que disposi de dutxes.

•        Accés pròxim a vestuaris.

•        Que hi hagi zones amb ombra.

•        Que trobem serveis de lloguer d’ombrel·les i hamaques.

•        Que tingui socorrista o lloc de la Creu Roja.

•        Que sigui fàcil accedir-hi amb cotxets d’infants.

•        Que tingui zona infantil als voltants.

•        Que tingui zona d’aparcament o sigui fàcil aparcar.

•        Disposar prop d’altres serveis com a cafeteries, restaurants o supermercats per a poder comprar aigua fresca o menjar.

Platges de Mallorca que compleixin amb tots o gairebé tots els requisits

Hem hagut de fer una selecció. No són totes les que són ni tenim preferència per cap. Simplement hem cercat aquelles que complien amb alguns o gran part dels criteris esmentats i que hem pogut gaudir en família.

Platja d’Alcúdia:

La seva principal basa és que es tracta d’una platja de sorra fina i blanca que abasta una gran extensió. Compleix amb tots els requisits inclosa una zona amb gronxadors però potser el més complicat és trobar aparcament en primera línia.

Està situada en plena zona turística del port d’Alcúdia amb la qual cosa pot estar saturada segons el dia però té a prop bastant oferta complementària. Una altra característica és que sol estar molt neta.

Platja de Camp de Mar:

Platja de sorra situada a la urbanització Camp de mar, a Andratx. Ambient tranquil i familiar, compleix amb els requisits i com a detall addicional i que li dóna un aire peculiar és que té un illot enfront de la platja i que podem accedir a través d’una passarel·la. Hi trobarem un restaurant de menjar casolà la mitjana de preu del qual és de 15€.

Platja de Palmanova:

Platja de Palma Nova Foto: Turisme Petit

L’avantatge d’aquesta platja de sorra de 1000 metres de llarg, és que només està a 10 minuts de Palma i compleix absolutament tots els requisits. En la part final de la platja, disposa d’una àmplia zona d’ombra, un quiosc amb preus assequibles i un parc infantil.

La platja és 100% turística pel que sol estar saturada i no sempre està neta, en tot cas és recomanable, per exemple, per a passar el capvespre i després sopar per la zona i fer un passeig pel seu  passeig marítim.

Platja de Canyamel:

Una altra  platja de sorra que també té  pedra i roques situada a la urbanització de Canyamel, a Capdepera. L’aspecte de la sorra és diferent de l’habitual, de color més marró però les seves aigües normalment són cristal·lines.

També es troba en  plena zona turística però en ser gran és més fàcil evitar aglomeracions, també té una zona de pinar amb una  àmplia ombra.

Platja de Albercuix. Port de Pollença:

Platja extensa de sorra situada en el Port de Pollença. Va des de la platja del Port fins a l’aeròdrom militar. Són  petites zones, algunes d’elles amb ombra, per la qual cosa si caminem una mica podem trobar una petita àrea on gaudir d’un capbussó relativament tranquils i prendre el sol.

El seu valor afegit és el passeig que té on en tot moment podem gaudir d’una espectacular panoràmica de tot el Port. Un lloc idíl·lic sense dubte i que podem gaudir en qualsevol època de l’any.

Platja del Port/ Platja del Dolç. Colònia de Sant Jordi:

Aquestes dues platges estan en la Colònia de Sant Jordi i estan separades per un petit passeig. Les dues són de sorra i roca però sobretot la Platja del Dolç té una superfície més àmplia.  El millor són les seves privilegiades vistes a l’Illa de Cabrera.

La Platja del Port és la que disposa d’una petita zona de pins on moltes famílies es col·loquen per a menjar. Són platges molt familiars i no tan massificades pels turistes, excepte a l’agost. No disposen de zona de jocs però potser el major atractiu és poder realitzar busseig de superfície amb els nins, on es pot veure una àmplia gamma de peixos molt prop de la riba.

La pega és que depenent d’on ve el vent, pot estar més bruta en la riba però es tracta d’algues, l’olor de les quals, a vegades, pot ser una mica molest. Si aprofitem bé el dia, podem passejar pel port i arribar fins al far que ens ofereix una preciosa panoràmica. Si passegem pel poble, no ens podem perdre els gelats de l’Hostal Colonial.

Platja de Muro:

Es troba situada entre la platja d’Alcúdia i la de Can Picafort pot ser sigui  la més idònia per a anar amb infants. És una extensa platja (5,5 km) de fina sorra que pràcticament el 100% dels dies està neta, però hi ha dues coses que la converteixen en una platja perfecta per a anar amb nins:

•        Lo primer és que els nins poden caminar metres i metres dins de l’aigua sense que els cobreixi, per a gran tranquil·litat dels pares.

•        Lo segon és que té una àmplia zona de pineda amb ombra garantida tot el dia.

Els diumenges és quan està molt massificada però la resta de la setmana és perfecta ja que en ser tan extensa és fàcil trobar una zona relativament tranquil·la, a més se sol aparcar fàcilment.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt