Ara llegint
El Govern incentiva l’elaboració de plans municipals d’emergències entre els municipis de Balears

El Govern incentiva l’elaboració de plans municipals d’emergències entre els municipis de Balears

El Govern incentiva l’elaboració de plans municipals d’emergències entre els municipis de Balears

La consellera de Presidència i Administracions Públiques, Antònia Maria Estarellas ha presidit avui matí a la seu de la Federació d’Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) la reunió de responsables municipals de les Illes Balears en matèria de Protecció Civil i del seu voluntariat. L’objectiu ha estat informar els ajuntaments sobre les competències i les responsabilitats que tenen atribuïdes en matèria de protecció civil, en la gestió, l’estructuració i el funcionament de les seves agrupacions del voluntariat de Protecció Civil. A més també ha servit per incentivar l’elaboració de plans municipals d’emergència (PEMU) que són fonamentals per reforçar les fases preventives en cas d’emergència i fer-ne difusió entre la població.

La consellera Estarellas ha explicat que, actualment, existeixen un total de 55 agrupacions de Protecció Civil a les Illes Balears, que sumen un total de 925 voluntaris, i que són “una cama més dins els serveis d’emergències perquè són les persones que coneixen el terreny i el municipi”.

Ha aprofitat la reunió d’avui per reiterar tant als ajuntaments com a les agrupacions de voluntaris el suport del Govern de les Illes Balears que “els donarà el recolzament i les eines necessàries perquè cada municipi pugui tenir unes agrupacions de protecció civil més fortes i organitzades”, ha afegit Estarellas.

La consellera de Presidència i Administracions Públiques ha remarcat la importància dels plans municipals d’emergència perquè “faciliten tenir una previsió ràpida de com s’ha d’actuar als municipis i representen una eina tant per la direcció d’emergència i els cossos de seguretat com també pels mateixos municipis i els veïnats”.

En aquest sentit, Toni Plata, cap del servei de formació en Seguretat i Emergències del Govern, ha remarcat que aquests plans són fonamentals per tenir la informació dels recursos i de com s’ha d’actuar abans que es produeixi qualsevol tipus d’emergència. Per aquest motiu, ha destacat la importància que hi hagi un pla enfocat a les característiques del municipi i ha destacat el paper del Govern a l’hora de prestar als municipis tot el suport en la confecció dels seus plans.

Per la seva banda, Jaume Ferriol, president de la FELIB, ha valorat la importància dels cossos de Protecció Civil i ha indicat que els plans municipals d’emergències són “un full de ruta de com han d’operar aquests cossos de protecció civil en cas d’emergència”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt