Ara llegint
Un esclafit deixa precipitacions de fins a 100 litres i un rastre d’arbres caiguts i afectacions a infraestructures

Un esclafit deixa precipitacions de fins a 100 litres i un rastre d’arbres caiguts i afectacions a infraestructures

Un esclafit deixa precipitacions de fins a 100 litres i un rastre d'arbres caiguts i afectacions a infraestructures

Tal i com havia predit l’AEMET, a mitjan dematí una tempesta de grans proporcions ha afectat diversos indrets de les Illes Balears i ha deixat rere seu una important baixada de la temperatura i precipitacions de fins a 100 litres per metre quadrat (la finca de Bini, a Escorca), però també arbres tombats, carreteres tallades, inundacions i afectacions a les infraestructures.

Els Bombers de Mallorca han informat de la recepció de 118 avisos d’indicències procedents de 31 municipis diferents. Calvià és qui se n’ha duit la pitjor part, amb 36 incidents, però també a municipis com Andratx, Sóller o Felanitx s’han produït esclafits que han causat danys de consideració, així com també Palma.

De fet, el Govern Balear, per la seva banda, ha informat de 223 incidències, la majoria d’elles per caiguda d’arbres i despreniments, i ubicades a Palma i Calvià.

La pluja

Alguns llocs de la Serra de Tramuntana acumulen hores d’ara més de 100 litres per metre quadrat, que arriben després de dos mesos de pràcticament ni una gota. Es tracta d’una precipitació molt positiva per al camp. S’ha de destacar a Sóller la precipitació de 40 litres per metre quadrat en tan sols 18 minuts, el que ha provocat inundacions en alguns llocs del municipi. Després ha continuat plovent i ara mateix ja se’n registren 70.

Els despreniments a la plaça de Toros de Felanitx.

A Felanitx s’ha produït la caiguda d’una part de la façana de la Plaça de Toros “La Macarena”.

A Calvià una dona embarassada evoluciona favorablement després que un cartell li caigués sobre una cama i li provocàs una ferida. També s’ha localitzat en bon estat un home que havia desaparegut després de sortir a navegar en kayak. A més, en aquest municipi una quinzena de vehicles han quedat afectats per la caiguda de branques i un total de 35 carrers han hagut de ser parcialment tallats.

A Sóller s’ha interromput el servei de tramvia de forma momentània i també del tren, a causa de la caiguda de branques sobre el traçat. A Valldemossa l’esclafit ha afectat greument el mercadet setmanal.

Per la seva banda els Bombers del Consell Insular de Menorca han realitzat 35 serveis i atès més de 50 telefonades.

A diferents ports de l’arxipèlag hi ha hagut danys en embarcacions i alguns avaraments.

AENA, per la seva banda, ha informat que, a causa de la inestabilitat atmosfèrica, 18 vols amb arribada a Son Sant Joan han hagut de ser desviats i set arribades s’han canceç·lat. A Eivissa s’han desviat vuit vols i se n’han cancel·lat deu i a Menorca hi ha hagut tres desviacions i set cancel·lacions.

El creuer afectat.

Al Port de Palma, en creuer Britannia, de 300 metres d’eslora, ha sofert una rompuda dels amarraments com a conseqüència de la ventada i ha estat arrossegat fins a l’altre costat del moll, fins col·lisionar amb el petrolier Castillo de Arteaga. El petrolier ha sofert danys de consideració, tot i que no hi ha hagut ferits, ni tampoc vessament de líquid a la mar.

La vidriera que el vent ha trencat.

A l’Estació Marítima de Palma el vent també ha romput una vidriera i sis turistes han resultat ferits.

Nombrosos actes de les festes dels municipis de les Illes Balears han hagut de ser suspesos, entre ells la recepció de Marratxí a la futbolista Cata Coll, la nit de foc de Sóller, o la fira nocturna de Felanitx.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt