Ara llegint
Un nou pont de fusta a la vall d’en Marc per a l’etapa pollencina de la Ruta de Pedra en Sec

Un nou pont de fusta a la vall d’en Marc per a l’etapa pollencina de la Ruta de Pedra en Sec

Ahir horabaixa va quedar inaugurat el nou pont sobre del torrent del Romaní, situat al costat del pi de Son Grua, a Pollença. Amb un pressupost de 40.100 euros euros, s’ha instal·lat una passarel·la de fusta situada a la vall d’en Marc, en un camí que forma part de l’etapa 7 de la Ruta de Pedra en Sec, que uneix els refugis Son Amer (Lluc) i del Pont Romà (Pollença).

El pont sobre el torrent del Romaní, encarregat a l’empresa Tragsa, consisteix en un entarimat de taulons de fusta, amb dues bigues de fusta laminada de 12 metres de llarg, i travesses de 180 per 130 centímetres. L’acabat el formen dues baranes de fusta de 12 metres per donar seguretat a les persones usuàries.

La vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el director insular de Medi Ambient, Josep Manchado, juntament amb grups polítics de l’Ajuntament de Pollença, varen assistir a la inauguració de la nova estructura. Ribot va destacar que «aquest pont és imprescindible per garantir la seguretat dels senderistes i assegurar el compliment del nostre objectiu de promoure el senderisme per la Ruta de Pedra en Sec. Volem que la gent camini per la Serra i, per això, invertim recursos per fer la Ruta més atractiva i segura perquè tothom la faci servir».

A petició de la Secció de Muntanya del Club Pollença i de l’Ajuntament de Pollença, el Departament de Sostenibilitat i Medi Ambient ha anomenat el pont amb el malnom de Miquel Llobera Cerdà, Sopera, el fundador d’aquesta entitat que va morir l’any passat.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt