Ara llegint
Bones expectatives per a la nova temporada d’oli d’oliva

Bones expectatives per a la nova temporada d’oli d’oliva

La tafona de la Cooperativa Agrícola Sant Bartomeu de Sóller ja està en marxa. Altres de les Illes Balears començaran la seva activitat al llarg dels propers dies, després que el fruit de l’olivera ja sigui prou madur com per poder-lo sucar i extreure’n el deliciós líquid imprescindible per a una cuina mediterrània de qualitat.

L’esmentada cooperativa ha dedicat els primers dies a la producció d’oliva que procedeix de conreus ecològics. Fa alguns anys que es dediquen uns dies en exclussiva a la producció ecològica perquè no es produeixin mescles amb les olives procedents de parcel·les que no segueixen les directrius ecològiques. A partir de mitjan setmana que ve tothom ja podrà dur les seves olives a la cooperativa per ser convertides en oli.

Després de dos anys d’escassesa d’oliva, la campanya actual es presenta bona. Les oliveres estan carregades i les pluges del mes de setembre, irregulars sobre el territori, han propiciat que en determinades zones el fruit hagi pogut engreixar considerablement. De fet, encara no és tard. Queda més de mig octubre i tot el novembre perquè l’oliva vagi madurant i prenent grandària. Fins i tot dins el mes de desembre es pot continuar fent oli, fins que arriba un moment que l’oliva és massa madura, negra, cau, i la cosa es complica.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt