Ara llegint
El Consell d’Alcaldes d’Eivissa demanarà regular l’entrada de vehicles a l’illa per la socrecàrrega

El Consell d’Alcaldes d’Eivissa demanarà regular l’entrada de vehicles a l’illa per la socrecàrrega

El Consell d’Alcaldes, òrgan consultiu del que en formen part el president del Consell d’Eivissa i els alcaldes i l’alcaldessa dels ajuntaments de l’illa, reunit a la seu de l’Ajuntament d’Eivissa, ha acordat pactar entre tots els Ajuntaments i el Consell d’Eivissa la confecció d’una proposta legislativa per tal d’elevar-la al Govern balear, amb la intenció que s’engegui un marc regulador de l’entrada de de vehicles a l’illa d’Eivissa.

Segons l’estudi que està realitzant el Departament de Gestió del Territori del Consell d’Eivissa, en col·laboració amb dades aportades per l’Autoritat Portuària de les Illes Balears, la consulta de les dades de la DGT i la pròpia informació que compta el departament, la xarxa viària insular pateix una sobrecàrrega de 24.000 vehicles en els mesos de juliol i agost dels què uns 10.000 vehicles podrien ser vehicles de lloguer no censats a l’illa d’Eivissa.

“L’estudi realitzat pel Consell d’Eivissa deixa clar que s’ha de racionalitzar l’entrada indiscriminada de vehicles i apostar per una mobilitat més sostenible” ha explicat el president Vicent Marí, afegint què “ara tenim un avanç d’estudi que ens permet saber quina és la situació real de la nostra illa i ens permet iniciar el debat en el si del Consell d’Alcaldes per tal d’establir quin model volem”.

En aquest sentit, l’alcalde d’Eivissa, Rafel Ruiz, ha destacat que “el nombre de vehicles censats a Eivissa és de 157.000, superior fins i tot al nombre de persones residents, el que és indicatiu de la necessitat d’haver d’establir mecanismes per apostar per la mobilitat sostenible”.

4,37 milions d’euros per baixar taxes

D’altra banda el Consell d’Alcaldes ha aprovat que el Consell d’Eivissa destini un total de 4.371.974,26 euros per al finançament del cànon de retorn de la inversió per a la gestió de residus municipals i de les taxes de residus urbans municipals de l’any 2022. Això permetrà aplicar rebaixes d’entre el 20% i el 30% als vesins de tota l’illa en els rebuts de recollida de fems, a més de no aplicar, a efectes pràctics, la pujada prevista per mor de l’entrada en funcionament de l’Àrea Ambiental de Ca na Putxa. “En un moment de post-pandèmia que s’ha vist agreujat pels efectes de la inflació i de la invasió de Ucraïna, les institucions hem de fer costat als nostres ciutadans i suposar-los una ajuda i no una càrrega. Amb aquest sentit, i emprant els romanents de la institució, el Consell d’Eivissa torna a ajudar a rebaixar l’import de la taxa de recollides de fems”, ha explicat el president Vicent Marí.

Per municipis, Eivissa rebrà 1.276.666,17 euros; Santa Eulària des Riu, 1.132.613,60 euros; Sant Josep de sa Talaia, un total de 1.017.534 euros; Sant Antoni de Portmany, 734.361,93 euros i Sant Joan de Labritja, 210.798,09 euros.

2,5 milions d’euros per a obres municipals

El Consell d’Alcaldes també ha aprovat el Pla5 de Cooperació Municipal del Consell Insular d’Eivissa, que servirà per destinar 2,5 milions d’euros a raó de 500.000 euros per cada municipi. Amb aquesta aportació el Consell Insular assumirà un màxim de 50% de cada obra que s’executi a Eivissa, Santa Eulària, Sant Josep i Sant Antoni i un 75% de les que s’executin a Sant Joan de Labritja. Aquestes obres hauran de ser Financerament Sostenibles.

Suport al Servei de Correus

El Consell d’Alcaldes ha aprovat, donar suport al servei de Correus, després que els propis treballadors hagin expressat la seva por què aquest servei pugui patir una reducció del seu servei, sobretot a les zones rurals del municipi d’Eivissa. En aquest sentit, el Consell d’Eivissa i els cinc ajuntaments instaran a ‘Correos’ a respectar la qualitat del servei a zones rurals i més apartades dels nuclis de població a l’illa d’Eivissa, per tal de garantir el dret de Servei Postal Universal a tots els habitants de la nostra illa, independentment del municipi o localitat en què hi resideixin.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt