Ara llegint
Obri el termini per sol·licitar ajuts per a les explotacions agràries en règim de titularitat compartida

Obri el termini per sol·licitar ajuts per a les explotacions agràries en règim de titularitat compartida

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha tornat a convocar enguany els ajuts per a les explotacions agràries en règim de titularitat compartida, una línia encaminada a legalitzar la participació de les dones a les feines de fora vila.

La finalitat d’aquesta línia d’ajuts és de contribuir al pagament de les quotes de la Seguretat Social a què els titulars de les explotacions agràries de titularitat compartida es troben obligats.

Per poder accedir a la convocatòria és imprescindible estar donats d’alta al Registre d’explotacions agràries de titularitat compartida (RETICOM) amb un mes d’antelació a la data de publicació de l’extracte de l’ordre de convocatòria al BOE. El termini per presentar la documentació finalitza el 31 de maig de 2022, inclòs.

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació va publicar el passat 10 de maig al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), un extracte de l’ordre de convocatòria de les subvencions destinades a explotacions en règim de titularitat compartida per a l’exercici 2022, per un import total d’1’5 milions d’euros.

Es tracta d’ajuts de concessió directa, no subjectes a concurrència competitiva dels sol·licitants, i amb quantia màxima anual de 1.500 euros per explotació beneficiària.

Per tal de pal·liar la situació de desigualtat i invisibilització del treball de les dones rurals al sector agrari, el 5 de gener de 2012 va entrar en vigor la Llei 35/2011 sobre titularitat compartida de les explotacions agràries amb els objectius de professionalitzar lactivitat agrària de les dones, millorar la participació femenina a les organitzacions agràries, visibilitzar el treball de les dones a les explotacions agràries, fomentar la igualtat i millorar la qualitat de vida al medi rural i ajudar a l’assentament de la població rural.

Abans que res, la titularitat compartida suposa la responsabilitat sobre l’explotació d’entre els dos membres titulars, i, per tant, el repartiment de rendiments al 50% així com la cotització a la Seguretat Social per part dels dos membres.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt