Ara llegint
Endesa construeix a Alcúdia la segona planta solar de la companyia a Mallorca

Endesa construeix a Alcúdia la segona planta solar de la companyia a Mallorca

La companyia Endesa, a través de la seva divisió de renovables Enel Green Power Espanya (EGPE), ha començat la construcció de la planta fotovoltaica Nou Biniatria, en el municipi d’Alcúdia, que tendrà 14,97 MW de potència instal·lada.

Endesa també ha obtingut recentment l’autorització administrativa per a la construcció de la planta fotovoltaica, Sa Caseta, en el municipi de Llucmajor, amb una potència de 21,83 MW de potència instal·lada.

En la construcció de Nou Biniatria, la segona planta fotovoltaica a Mallorca, Endesa té previst invertir al voltant de 13 milions d’euros. El parc fotovoltaic estarà compost per 38.880 panells fotovoltaics –cadascun d’ells amb una potència de 385 Wp de potència quan rep radiació solar- i 72 inversors de 185 kW cada un. Dins del procés de construcció, EGPE instal·larà dos centres de transformació i una subestació privada, a més d’una línia d’evacuació subterrània de 1,7 km de longitud que discorrerà per camins existents fins a la subestació Sant Martí, propietat de REE.

Altres projectes

A part dels parcs fotovoltaics de Biniatria i sa Caseta, ja en construcció, Endesa espera tenir en breu les autoritzacions administratives per a la construcció de cinc plantes fotovoltaiques més a Son Orlandis, Son Juny, Son Reus, Can Balança i Ca na Lloreta. Una inversió aproximada de 60 milions d’euros, els 59,64 MW nous d’Endesa a Balears, permetrà generar 114 GWh a l’any, la qual cosa evitarà l’emissió a l’atmosfera de 75.000 tones de CO2 anuals.

Endesa gestiona actualment, a través del EGPE, més de 7.836 MW de capacitat renovable instal·lada a Espanya, que inclouen: 4.711 MW d’energia hidràulica convencional; 2.386 MW d’energia eòlica, 657 MW d’energia solar, 79 MW d’energia minihidràulica i 3 MW d’altres fonts renovables.

Enel Green Power, dins del Grup Enel, està dedicada al desenvolupament i operació de renovables a tot el món, amb presència a Europa, Amèrica, Àsia, Àfrica i Oceania. Enel Green Power és un líder global en el sector d’energia verda amb una capacitat instal·lada de més de 47 GW en una combinació de generació que inclou eòlica, solar, geotèrmica i hidroelèctrica, i està a l’avantguarda de la integració de tecnologies innovadores en plantes d’energia renovables.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt