Ara llegint
Pollença vol que l’IMEDEA s’encarregui de redactar el projecte de recuperació de la seva badia

Pollença vol que l’IMEDEA s’encarregui de redactar el projecte de recuperació de la seva badia

L’Ajuntament de Pollença té intenció de posar en marxa el projecte de recuperació de la badia a través dels fons europeus i s’ha reunit amb amb l’IMEDEA per tal d’abordar els condicionants que afecten el medi marí i terrestre de la zona.

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, el delegat del Port de Pollença, Andrés Nevado, així com els presidents del Reial Club Nàutic i l’Associació Hotelera de Pollença, Mateo Dupuy i Jaime Salas respectivament, es van reunir ahir amb l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, representat pel seu científic titular Gotzon Basterretxea.

Aquesta reunió tenia com a objectiu, d’una banda, analitzar, juntament amb els responsables científics, la situació i problemàtica mediambiental que actualment pateix la badia de Pollença. I per una altra, sol·licitar, a través dels fons europeus, un pla d’ajudes per a la recuperació global de la zona afectada.

Tal i com ha declarat el batle “la reunió va ser molt productiva”. Creim, ha afegit, “que ara és el millor moment per sol·licitar aquestes ajudes perquè estam segurs que amb la tot just creada Conselleria de Fons Europeus del Govern de les Illes Balears, sorgeix un organisme més per vetlar pels interessos dels municipis de les illes, i per tant creim que això ajudarà al fet que els fons repercuteixin en la millora de la badia”.

Així doncs, ara el primer pas per sol·licitar els fons europeus és presentar un projecte global de millora i recuperació de la badia de Pollença. Per això, l’IMEDEA s’ha compromès, a petició del consistori pollencí, a efectuar un estudi de tots els condicionants científicament provats que poden afectar el medi marí i terrestre de la badia.

“Primer toca analitzar i després abordar les solucions”, per això, ha destacat el primer edil, “l’estudi de l’IMEDEA és realment important per saber, realment i basant-se en arguments científics, quins són els problemes que requereixen solució”.

Una solució, ha explicat Tomeu Cifre, que no sols depèn de l’Ajuntament de Pollença, atès que la responsabilitat de la badia afecta més administracions, ja que són diverses les institucions les que tenen, en aquesta zona, el seu àmbit competencial.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt