Ara llegint
Millors resultats acadèmics malgrat la semipresencialitat als instituts

Millors resultats acadèmics malgrat la semipresencialitat als instituts

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha comparegut avui al Parlament, a petició pròpia, per fer balanç del primer trimestre del curs 2020-2021 i ha revelat que els resultats acadèmics del primer trimestre són “excepcionalment bons” a primària perquè s’ha detectat una millora de resultats en tots els cursos amb relació al curs passat.

Durant el primer trimestre s’ha fet una avaluació dels resultats a tots els centres educatius i un seguiment de l’ensenyament semipresencial als centres públics de secundària.

En el cas de secundària, s’ha fet un seguiment proper dels centres i un estudi específic de la semipresencialitat per valorar-ne el funcionament i establir línies de millora.

Dels 70 instituts d’educació secundària, 61 tenen grups que fan part de les classes semipresencials, 7 tenen tots els grups de manera presencial, i 2 tenen grups de 1r o 2n d’ESO amb algunes assignatures semipresencials. El nivell amb més semipresencialitat és 4rt d’ESO (90,3 %). En canvi, els nivells amb més presencialitat, a banda de 1r d’ESO que és del 100 %, són 2n de batxillerat (40,3 %), 2n d’ESO (43,5 %) i 2n de CFGM (43,5 %).

El 73 % dels resultats acadèmics globals a secundària és equivalent o superior als del curs 2019-2020. En el cas d’assignatures que aquest curs es fan de manera semipresencial, el 67 % dels resultats és equivalent o superior a les mateixes assignatures el curs passat.

Per altra banda, s’ha constatat que els centres presenten una bona o molt bona coordinació pedagògica i d’organització de la semipresencialitat. El 96% dels centres han previst o tenen molt avançada l’actualització digital del professorat per a l’ensenyament semipresencial, i, en general, s’ha constatat un canvi metodològic important degut a l’impacte de la pandèmia i s’ha afavorit una millora notable de formació de docents i alumnes en l’ús de les tecnologies per a l’aprenentatge.

El conseller ha finalitzat la seva intervenció destacant l’esforç que s’ha fet per garantir la connectivitat de l’alumnat, millorar la formació digital dels centres i dels docents i afavorir la inclusió de tot l’alumnat malgrat la pandèmia.

@Foravila_IB
#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt