Ara llegint
Aposta per la formació

Aposta per la formació

Selva Fora Vila

L’Ajuntament de Selva ha aconseguit l’acreditació d’Es Centre a Selva, Cals Mestres de Caimari i el Taller a Sa Comuna de Caimari i ha alliberat el solar de Ses Deveres per poder construir-hi la nova escola de Caimari

Un dels objectius de l’Ajuntament de Selva durant aquesta legislatura ha estat el de generar oportunitats de formació i qualificació professional perquè els veïnats del municipi puguin accedir a una ocupació laboral, expliquen des del Consistori. Així, després de dos anys de tràmits administratius, s’ha aconseguit l’acreditació d’Es Centre a Selva, Cals Mestres de Caimari i el Taller a Sa Comuna de Caimari. Amb la inscripció en el Registre d’Entitats per la Formació Professional per a l’Ocupació, informen, l’Ajuntament s’acollirà a les línies de formació dual i mixta.

La presentació del final d’obres dels centres de formació. (Foto: Ajuntament de Selva)

“Els primers cursos seran de gestió forestal i col·locació de pedra en sec i les obres i dotació de material han suposat una inversió de 148.000 euros; la Direcció general de Model Econòmic i Ocupació (SOIB) ha finançat la iniciativa amb 74.000 euros de subvenció i el Consistori ha invertit el cinquanta per cent restant”, expliquen fonts municipals. Aquesta setmana s’ha presentat el final d’obres dels centres de formació amb la presència del director general de Model Econòmic i Ocupació, Llorenç Pou, i el batle Joan Rotger, a més del regidor d’Hisenda, Manuel Barredo i el tècnic AODL Gabriel Mayol.

També en el terreny educatiu, des del Consistori expliquen que el trasllat definitiu del punt verd de Caimari a Selva ha permès alliberar el solar de Ses Deveres, espai on està prevista la construcció de la nova escola de Caimari, “una vella reivindicació del municipi”.

“En aquest moment els nins de Caimari van a l’escola a l’antic convent de Ca Ses Monges, un edifici on es va dur a terme una forta inversió de més de 400.000 euros per part de l’Ajuntament per poder instal·lar de manera provisional el centre educatiu. Ara, aquesta escola s’ha de traslladar a aquestes finques de Ses Deveres. Tot gràcies a un projecte que està valorat en uns 3,5 milions d’euros”, ha explicat Joan Rotger, batle de Selva, que ha assegurat que “l’Ajuntament ja ha concedit totes les autoritzacions al Govern i a la Conselleria d’Educació per poder dur a terme la construcció de la nova escola i que ara només falta que el Govern liciti les obres per poder adjudicar-les a una empresa”.

La finca ubicada a la zona del Molí Nou on s’hi ubicarà el servei de recollida municipal de residus. (Foto: Ajuntament de Selva)

D’altra banda, l’alliberament de la finca de Ses Deveres de Caimari ha propiciat que els veïns del municipi de Selva comptin amb un nou punt verd de recollida selectiva, que s’estableix “de manera definitiva a la finca des Molí Nou” i que oferirà també els seus serveis “als nuclis urbans de Moscari, Caimari, Binibona i Biniamar”.
Els veïns d’aquests nuclis urbans, informen, podran dipositar de dilluns a diumenge tota mena de residus en aquest nou punt verd, “de fàcil accés i pel solar del qual l’Ajuntament de Selva ha desemborsat una quantitat propera als 74.000 euros”.

“A més d’aquest nou punt verd, els nostres veïns disposen del servei de recollida porta a porta, així com el servei de recollida a domicili de trastos grans com ara geleres o rentadores”, ha destacat el batle. Des del Consistori asseguren que aquest nou espai a Es Molí Nou també servirà en un futur per acollir activitats o esdeveniments socials que requereixin un gran espai a l’aire lliure.

L’equip de Serveis Socials, amb el batle. (Foto: Ajuntament de Selva)

Entre altres accions, al municipi també s’ha ampliat la prestació dels Serveis Socials, de forma que “la treballadora social Maria Florit atendrà en jornada completa de dilluns a divendres”, augmentant així el servei dos dies a la setmana. També s’incorpora la psicòloga Tanit Vilà, “per atendre el servei psicosocial els dimecres i dijous de 10.00 a 18.30, i un divendres al mes”, i l’educador social Iñaki Illán, que durà a terme la seva dedicació a programes amb joventut els dilluns i dimarts d’11.00 a 18.00 hores, i els dijous de 8.30 a 15.30 h. Completa el servei, conclouen, Rocío Parra, encarregada de la coordinació i l’administració.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt