Ara llegint
Arriben les jornades culturals, gastronòmiques i de producte local a Sineu

Arriben les jornades culturals, gastronòmiques i de producte local a Sineu

Sineu no es deixa engolir per la situació crítica que vivim. La crisi sanitària de la COVID-19 ha impedit que l’any 2020 Sineu pugui gaudir de la Fira de Sant Tomàs-Mostra de Matances. Malgrat això, després de diverses reunions amb els sectors productius de l’hoteleria i la restauració local, des de l’Ajuntament es decidí promoure un programa alternatiu per revitalitzar l’economia i la vida social del segon cap de setmana de desembre.

Les Jornades de Cultura, Gastronomia i Producte Local conjuguen una programació cultural per a tots els públics, que compta amb exposicions, música, cercaviles i dos mercadets d’artesania, producte local i de segona mà, amb un conjunt de propostes per degustar un catàleg de menús especials  de tardor i hivern que oferiran més d’una dotzena de locals de restauració.

Inici de les jornades

Així, el divendres 10 de desembre serà el punt de partida d’aquest cap de setmana, amb l’inici de l’exposició fotogràfica «Detalls de Matances», una obra inèdita de Jaume Falconer i Perelló, dissenyador gràfic, artista i director teatral d’origen algaidí.

Durant el dissabte, 11 de desembre, gràcies a la Parròquia, se celebrarà la segona edició de la festa de Santa Llúcia, una tradició cultural i religiosa d’origen luterà molt arrelada a Escandinàvia; es durà a terme a les 11 hores a l’església de Santa Maria de Sineu. Durant l’horabaixa de dissabte i el diumenge matí, es Fossar, el carrer Església, la placeta de Sant Marc, sa Plaça, el carrer Major i el claustre de Sant Francesc, acolliran dos mercadets d’artesania, producte local i de segona mà.

Cartell de les jornades.

 Ja al diumenge, s’unirà a la programació del mercadet una cercavila de siurells, activitat emmarcada en les celebracions del 31D patrocinades pel Consell de Mallorca i un concert de vent organitzat a l’església de Santa Maria de Sineu, el Lítore Quartet; aquesta activitat té entrada lliure i gratuïta amb aforament limitat del 50%. Es recorda a tothom l’obligatorietat de dur mascareta i respectar tota la normativa sanitària vigent.

Tot aquest programa s’emmarca en el programa #ReactivamSineu i se sumarà a la imminent publicació del recull d’activitats relacionades amb les festes de Nadal 2020 i al llançament d’una campanya de promoció del comerç local.

Jornades gastronòmiques

Tota l’agenda cultural del cap de setmana serà complementada per una oferta gastronòmica especial gràcies a la col·laboració de més d’una dotzena de locals de restauració, que promouran la degustació de la cuina mallorquina relacionada amb les matances i els productes de tardor i hivern.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt