Ara llegint
Donar resposta a les necessitats ciutadanes

Donar resposta a les necessitats ciutadanes

Ses Salines Fora Vila

En una legislatura marcada per la pandèmia, l’Ajuntament de Ses Salines, indiquen, ha prioritzat l’atenció a la població, a més de destinar esforços a millorar i mantenir infraestructures i equipaments municipals i impulsar iniciatives en les àrees de sanitat, cultura, participació i medi ambient

Les especials condicions que van sofrir els ajuntaments a causa de la COVID-19 no han sigut alienes a l’Ajuntament de Ses Salines. Van ser molts mesos d’incerteses, dificultats i preocupacions que, expliquen, van afectar no sols els ciutadans, sinó també als representants públics:  “L’equip de govern de l’Ajuntament, amb el batle Juan Rodríguez al capdavant, es va haver d’adaptar a un escenari canviant, atendre necessitats urgents i alhora, seguir amb l’activitat rutinària d’un municipi com el seu”.

Malgrat que la primera part de la legislatura va estar condicionada per les urgències que implicava la pandèmia, l’Ajuntament de Ses Salines, informen, ha pogut realitzar durant aquests últims anys un important esforç en la millora i manteniment de les dotacions, infraestructures i equipaments municipals.

Els treballs s’han estès a tots els àmbits de la gestió municipal i des de batlia destaquen, per exemple, la inauguració de la nova escoleta de Ses Salines, com una de les noves infraestructures. També s’ha atès el manteniment amb accions de major o menor volum, com han estat la millora i embelliment de l’avinguda Marquès del Palmer en la Colònia, les millores en la il·luminació del passeig de la Colònia o la rehabilitació del camp d’esports de Ses Salines, entre moltes altres obres i dotacions.

La nova avinguda Marquès del Palmer, inaugurada aquests dies. (Foto: Ajuntament de Ses Salines)

No sols s’ha centrat l’activitat municipal en les labors de creació o posada al dia d’infraestructures, sinó que “també s’ha posat especial atenció a àrees que es consideren igual d’importants, com la cultura”. És per això que Rodríguez no s’oblida d’esmentar la consolidació d’esdeveniments culturals com l’Artinsal.

Entre els principals reptes del futur a mitjà termini de les administracions figuren els desafiaments que el canvi climàtic i la conservació del medi ambient estan suposant. En aquest àmbit el batle destaca l’aposta decidida per les energies renovables, amb diverses mesures que promouen el reciclatge, la sostenibilitat i l’estalvi energètic, com la inversió de gairebé mig milió d’euros en l’impuls de les energies renovables i l’autoconsum elèctric.

Tampoc es perd de vista la sanitat, una àrea “molt important pels ciutadans”. Entre les iniciatives en aquest camp es troba la cessió d’un solar en sòl del municipi a la Conselleria de Salut per a la construcció d’una nova Unitat Bàsica de Salut en la Colònia de Sant Jordi, un equipament sanitari “de gran prioritat” per a aquest municipi.

Fent una anàlisi per àrees, des del departament de Promoció Econòmica i Comerç destaquen tasques de manteniment i renovació com les dutes a terme a l’enllumenat de diferents carrers del municipi, inclosa la finalització de totes les fases d’il·luminació del passeig de sa Colònia. A més, també s’ha portat a terme un manteniment constant de camins rurals, així com l’accés de vianants i voravies a la zona del cementiri, la instal·lació d’una pèrgola fotovoltaica i un aparcament al col·legi o l’adequació del camp d’esports i pista coberta.

Pel que fa a l’àrea de Joventut, Festes, Esports i Participació, fonts municipals informen que s’han equipat totes les instal·lacions esportives i s’han remodelat les més antigues, com el camp d’esports de Ses Salines. També s’ha procurat ajudar a les famílies amb infants que no podien pagar quotes “perquè cap es quedàs sense fer esport” i hi ha hagut “més ajuts que mai” als clubs esportius del municipi. Per a la recuperació comercial del municipi després de la pandèmia s’han organitzat esdeveniments de forma periòdica.

Al departament d’Oci i Temps Lliure, Protecció Civil i Policia l’acció “més important” ha sigut la reestructuració de la Policia Local. “Avui Ses Salines és l’únic municipi que compta amb un cos policial al 100 %, amb un segon oficial i un subinspector”, informen al respecte. En Oci i Temps Lliure, s’ha seguit amb les excursions del grup Ja Arribaaam…? També s’ha instal·lat una pantalla informativa a l’oficina turística de la Colònia de Sant Jordi i s’ha recolzat el Projecte Mussol de turisme sostenible, complint-se d’aquesta forma, indiquen, “quasi totes les propostes i objectius de l’àrea”.

La Colònia de Sant Jordi disposarà d’una Unitat Bàsica de Salut. (Foto: Ajuntament de Ses Salines)

Per a  la regidoria d’Immigració, Acció Social, Sanitat i Mercats ha sigut una legislatura “molt delicada i complicada”, especialment en el terreny dels Serveis Socials, ja que la pandèmia “ha portat a situacions límit”. Des del Consistori expliquen que els organismes públics municipals han sofert una falta de recursos, però que, així i tot, “s’ha intentat resoldre totes les necessitats de la població” i, entre altres mesures, s’ha creat un banc d’aliments per ajudar a les famílies més desfavorides.

Finalment, des del departament d’Urbanisme les mesures adoptades durant els darrers quatre anys s’han centrat especialment en el dia a dia per tirar endavant les llicències i projectes tan públics com privats que s’han presentat a l’Ajuntament. L’agilització del treball, conclouen, es realitza tenint en compte que “l’objectiu prioritari és ajudar a fer que el municipi avanci en tots els sentits”.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt