Ara llegint
Sant Llorenç dedica un carrer al tennista Rafel Nadal pel seu suport després de la torrentada

Sant Llorenç dedica un carrer al tennista Rafel Nadal pel seu suport després de la torrentada

Sant Llorenç dedica un carrer al tennista Rafel Nadal pel seu suport després de la torrentada


L’Ajuntament de Sant Llorenç ha aprovat fer els canvis de noms al carrer Gènova i a la plaça Jaume Santandreu. Una decisió aprovada per unanimitat al ple del mes de març que s’ha celebrat aquest 16 de març. D’aquesta manera el tennista manacorí Rafel Nadal Parera donarà nom al carrer de Gènova, mentre que la plaça homenatjarà els voluntaris.

Després que el 13 d’octubre de 2021 Rafel Nadal fos proclamat Fill adoptiu de Sant Llorenç mitjançant sessió plenària extraordinària, ara es compleix la resta de l’acord d’aquell dia i, per la seva vinculació amb Sant Llorenç i les seves accions en la torrentada i en senyal d’agraïment del poble cap al tennista per a la seva solidaritat i aportació econòmica envers el municipi de Sant Llorenç, es canvia el nom de carrer Gènova pel de Rafel Nadal.

Cal remarcar que el tenista és l’únic fill adoptiu del municipi.

En la mateixa línia; la plaça Jaume Santandreu, fou un dels llocs més afectats del nucli per la torrentada del 10 d’octubre de 2018. Davant això, va encadenar una onada de solidaritat humana mai vista fins aquell moment.

A més, una de les actuacions que va realitzar l’Ajuntament fou el projecte de remodelació d’aquesta plaça, fent una reforma integral i adquirint una casa de les afectades per sumar el terreny a l’espai públic, on s’hi ha col·locat una escultura anomenada Help de l’artista Amparo Sard, unes mans que simbolitzen la solidaritat humana cap al poble de Sant Llorenç durant els dies posteriors a la torrentada.

Per aquest motiu i per fer un homenatge a tots els voluntaris, totes les persones, entitats, empreses i institucions, que varen aportar la seva ajuda, ja fos amb l’ajuda a les tasques de neteja i reparació, fos a través d’aportacions econòmiques o també materials, a partir d’avui, l’espai s’anomena ja plaça de la Solidaritat.

Amb aquests dos canvis l’Ajuntament continua agraint, anys després, l’ajuda de les persones davant una tragèdia com la viscuda durant la torrentada de 2018, que deixà 13 morts i nombrosíssims danys materials.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt