Ara llegint
El Consell de Mallorca duu pagats 20’8 milions en ajuts per compensar les pèrdues per la covid

El Consell de Mallorca duu pagats 20’8 milions en ajuts per compensar les pèrdues per la covid

El Consell de Mallorca, a través de la Fundació Mallorca Turisme, ha abonat 3.840.500 euros d’ajudes directes a establiments, empreses i persones autònomes dels sectors de la restauració, la cultura, la distribució majorista, discoteques, gimnasos, organització d’esdeveniments, firaires i balnearis.

Amb aquests pagaments, la institució insular ja ha abonat 20.829.500 euros en ajuts per compensar la situació econòmica complicada que ha deixat la pandèmia en les empreses de l’illa. En total, s’han pagat ja 9.841 sol·licituds. 

Des del desembre de 2020, el Consell de Mallorca ha tret diverses convocatòries d’ajudes per un total de 26 milions d’euros. El mes de gener es va crear una oficina específica dins de la Fundació Mallorca Turisme per gestionar, tramitar i concedir de la manera més senzilla i ràpida possible tots aquests ajuts del Consell destinats a contribuir a pal·liar la situació generada per la covid-19. Aquesta tramitació es fa a través de www.ajutsmallorca.com.

L’agilitat aconseguida per al pagament de les ajudes es pot comprovar en els abonaments al sector de la restauració, on més del 90 % de les persones sol·licitants ja han cobrat (18.297.500 euros). També destaca que ja s’han pagat el 100 % de les ajudes directes a empreses i treballadors autònoms de la cultura (400.000 euros). Es pot destacar també que negocis com els gimnasos o les escoles de dansa han cobrat aproximadament 1 milió d’euros.

Aquesta oficina també servirà per a gestionar part dels ajuts al teixit empresarial municipal que financen el Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears i els ajuntaments de Mallorca. En global, aquestes ajudes suposaran una inversió mínima de 22 milions d’euros, que també revertiran en el teixit empresarial i comercial de cada municipi en compensació pels greuges econòmics causats per la pandèmia.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt