Ara llegint
El Consell d’Eivissa ordena l’enderrocament d’un habitatge il·legal en sòl protegit

El Consell d’Eivissa ordena l’enderrocament d’un habitatge il·legal en sòl protegit

El departament de Gestió del Territori ha constatat l’enderrocament d’una casa il·legal que s’estava construint a una finca protegida, afectada per ANEI, APT de costa i Xarxa Natura 2000 a les proximitats de Cala d’Hort, al municipi de Sant Josep de sa Talaia. Les obres consistien en un tancament perimetral fet amb un mur de formigó de 20 cm d’amplada, un metre d’alçada i una longitud total de 44,30 metres. A més, l’estructura d’un habitatge aixecada, encara que inacabada, sobre una plataforma de formigó. Aquesta infraestructura ocupava una superfície de 145 m2 dividits en 90 m2 d’habitatge i 55 m2 de porxo. Els tècnics del Consell d’Eivissa estimaren que la construcció estava en un 30% del seu estat global d’execució.

Els fets van ser denunciats en març de 2021, i en qüestió de dies es dictaminà la suspensió cautelar de les obres, atesa la manca de cartell indicatiu de l’obra i les declaracions de la propietat en que manifestaven no tenir la preceptiva llicència d’obres. Ara, nomes 3 mesos després, l’expedient s’ha resolt amb la obligatorietat per part de la propietat d’haver de restablir completament la finca, i una proposta de sanció de 131.590 euros. La propietat ja ha enderrocat la casa i ara haurà de restaurar l’estat natural de la finca.

El conseller de Gestió del Territori, Mariano Juan, ha recordat que en la present legislatura ja s’han dictaminat 4 enderrocaments i posterior restitució del sòl per elements construïts sobre sòl protegit a Eivissa, fet que “mostra la voluntat d’aquest equip de govern d’apostar per la disciplina urbanística, sobretot en sòl protegit a Eivissa. Pensam que les il·legalitats urbanístiques s’han d’abordar i resoldre de forma ràpida, directa i eficaç”.

Aquest expedient ha estat traslladat al SEPRONA de la Guàrdia Civil per si escau obrir qualsevol investigació per possible delicte contra l’ordenació del territori.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt