Ara llegint
El documental de Menorca Talaiòtica s’estrena a Croàcia i el País Basc

El documental de Menorca Talaiòtica s’estrena a Croàcia i el País Basc

El documental de Menorca Talaiòtica s'estrena a Croàcia i el País Basc

El documental de Menorca Talaiòtica augmenta el seu ressò internacional amb la projecció aquest dijous, 10 de novembre, al prestigiós festival de cinema d’arqueologia International Archaeology Film Festival (MFAF), que se celebra del 10 al 12 de novembre a Split, Croàcia.

‘Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular’ és l’únic representant espanyol d’un certamen on participen un total de 21 produccions cinematogràfiques de la Gran Bretanya, França, Estònia, Portugal, Alemanya, Itàlia i Irlanda, relacionades amb l’arqueologia i l’art. Menorca Talaiòtica competirà per un dels tres premis que atorgarà el jurat d’experts de la setena edició del MFAF i pel premi del públic.

Manu Balaguer, director del documental, serà el representant del Consell Insular de Menorca a Croàcia. Aquest festival internacional bianual de cinema documental sobre arqueologia, patrimoni cultural i històric té com a objectius difondre el patrimoni cultural i arqueològic mundial i sensibilitzar una audiència més àmplia envers la seva protecció.

FICAB

D’altra banda, el documental de Menorca Talaiòtica també participarà el proper 15 de novembre en el XXII Festival Internacional de Cine Arqueológico del Bidasoa (FICAB), que se celebrarà del 14 al 19 de novembre a Irun, País Basc.

Aquí Menorca Talaiòtica, que competeix en la Secció Oficial i la Secció Educativa, optarà a quatre premis: el Gran Premi del Festival, el premi Especial del Públic, el premi Arkeolan a la divulgació científica, i el premi Secció Educativa. Aquest festival busca apropar l’arqueologia a la societat mitjançant la difusió d’obres audiovisuals que recullen els resultats d’investigacions arqueològiques.

‘Menorca Talaiòtica, una odissea ciclòpia insular’ es va presentar per primer cop fora de Menorca durant el Firenze Archeofilm, el festival internacional de cinema d’arqueologia, art i medi ambient de Florència, Itàlia. més per als menorquins, sinó també per als turistes que arriben a l’illa, especialment els que visiten els museus.

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt