Ara llegint
Inca ultima els tràmits per expropiar un solar i poder millorar la connectivitat a la barriada de Sant Francesc

Inca ultima els tràmits per expropiar un solar i poder millorar la connectivitat a la barriada de Sant Francesc

L’Ajuntament d’Inca ha iniciat ja l’expedient per a l’expropiació dels terrenys situats entre el carrer de l’Om i el carrer de na Ferrilla. La finalitat d’aquesta actuació és modificar el sistema viari i millorar la connectivitat de la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat.

«El nostre objectiu és impulsar el casc antic com a motor econòmic de la ciutat. Sant Francesc és una barriada històrica, amb molta tradició i dinamisme, i és imprescindible reconnectar-la amb el centre», explica el batle d’Inca, Virgilio Moreno. 

Així doncs, aquesta actuació permetrà prolongar el carrer de na Ferrilla i connectar-lo amb els carrers de l’Om i del rector Rayó, continuant cap al mercat municipal. L’obertura del nou vial ajudarà a dinamitzar la barriada de Sant Francesc amb les àrees comercials i d’oci de la ciutat i reduir la densitat de la zona.

En aquest sentit, el regidor d’Urbanisme i model de ciutat, Andreu Caballero assenyala que «és necessari adoptar mesures que ajudin a millorar la qualitat urbana del centre històric d’Inca. La prolongació del carrer de na Ferrilla i la reforma de la plaça del Mercat ajudaran a tornar a connectar la barriada de Sant Francesc amb el centre de la ciutat». 

En concret, l’expropiació per a la prolongació del carrer de na Ferrilla afecta quatre finques on hi ha edificacions que es troben en mal estat o amb obres de reforma inacabades. D’altra banda, destacar que la proposta contempla mantenir la Portassa catalogada situada en el carrer de na Ferrilla, rehabilitant la façana i obrint el portal per al pas a través del nou vial.

Prèviament, per poder dur endavant aquesta iniciativa va ser necessària la modificació puntual del PGOU per canviar la qualificació de la zona de casc antic a sistema viari, el passat mes de desembre. Igualment, abans aquesta zona va ser declarada com a ARRU (Àrea de Regeneració i Renovació Urbana). Per tant, el projecte de perllongació del carrer de na Ferrilla s’emmarca dins els objectius de regeneració i renovació urbana com una actuació dinamitzadora i recuperadora del nucli antic. 

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt