Ara llegint
L’Ajuntament de Santa Eulària reparteix 38.000 euros en subvencions per a la recuperació d’elements de l’entorn patrimonial

L’Ajuntament de Santa Eulària reparteix 38.000 euros en subvencions per a la recuperació d’elements de l’entorn patrimonial

L’Ajuntament de Santa Eulària des Riu ha adjudicat una trentena d’ajuts de les línies de subvencions creades per a la recuperació d’elements de l’entorn patrimonial, com molins, sínies o parets de pedra seca, i també per a la realització de faixes d’autoprotecció contra incendis forestals. En total es reparteixen al voltant de 38.000 euros.

La primera de les línies d’ajuts, la de millora de l’entorn rural, és la que ha rebut més peticions, amb un total de 24 sol·licituds aprovades i 2 denegades. En aquest cas, les subvencions van destinades a projectes per a la rehabilitació de parets de pedra seca i altres elements de el paisatge rural tradicional, de manera que es mantingui el paisatge i s’eviti l’erosió a les zones de pendent.

Aquests ajuts es van iniciar fa anys per fomentar el manteniment de la tradició de les parets de pedra seca i, de fet, encara és una de les seues principals funcions de manera que les parets de tanca (dos vessants de pedra) o parets de trencada (per a contenció de terres en bancals) s’han de construir o rehabilitar utilitzant aquesta tècnica.

Altres elements la rehabilitació dels quals es pot acollir als ajuts són les sénies, els molins de vent i de sang o els aljubs. Enguany a aquesta llista s’hi afegeixen també les inversions en conservació de pous, trulls i eres. En total, s’han adjudicat provisionalment gairebé 32.700 euros en aquesta línia d’ajuts, amb un màxim individual atorgat de 2.750 euros.

La segona convocatòria és de nova creació aquest exercici i està dirigida a particulars perquè puguin executar faixes de prevenció d’incendis a les seues propietats de manera que tenguin una millor protecció davant els focs forestals. Els ajuts són d’un màxim de 1.300 euros per intervenció. En aquest cas s’han rebut 6 sol·licituds, de les quals només se n’ha rebutjat inicialment una. De les cinc restants, tres han rebut l’ajut màxim.

Els requisits per poder sol·licitar les ajudes eren que les demani un propietari o arrendatari de la parcel·la i que el terreny estigui tot, o en part, dins el municipi de Santa Eulària des Riu. En cas de propietats que estiguin compartides amb altres municipis, la parcel·la ha de tenir el seu accés principal per la part de Santa Eulària i els ajuts només es podran sol·licitar per les actuacions que es realitzen en terreny del nostre municipi.

Pel que fa a característiques de les actuacions, si les faixes de protecció envolten un habitatge, la seua amplada haurà de ser de 30 metres, mentre que si estan ubicades a l’entorn d’un camí, hauran de ser de 10 metres d’ample.

#Foravila

Disponible en Google Play

© 2020 Fora Vila Verd

Anar a dalt